LOKACIJA REZIDENCE

LOKACIJA
REZIDENCE

Smo sredi ničesar & vsega.

ZA VOGALOM     |    VAS SOČA      |    SOŠKA POT     |      DALJINSKE POTI

ZA VOGALOM REZIDENCE

Oddaljeno le ...

 

Naj se vaša Triglavska dogodivščina prične!

VAS SOČA

Oaza med Bovcem in Trento

  • Poleg idilične lege v osrčju Triglavskega narodnega parka je vas izhodišče za raziskovanje naravnih znamenitosti in pustolovščin v dolini Soče, ki privabljajo obiskovalce iz vsega sveta.
 
  • Od tukaj se razpenja široka mreža pohodniških poti, primernih za krajše sprehode ali daljše izlete, ter raznolike kolesarske poti po okoliških cestah, ki ponujajo številne vzpone in čudovito naravo.
 
  • Na sprehodih boste srečali prijetno domačnost 140 prebivalcev iz 71 hiš. V popisu leta 1870 je v vasi bilo 144 hiš z 840 prebivalci. V manj kot 150 letih se je število prebivalstva zmanjšalo za 75 %, kar nakazuje možnost, da bo z leti vas ostala v lasti narave.
 
  • Po prvi svetovni vojni je vas Soča prešla pod italijansko oblast, kar je prineslo zamenjavo imen krajev (Sonzia) in ljudi ter prevlado italijanskega jezika. Del infrastrukture ter obrambne utrdbe, so vidne še danes. Po drugi svetovni vojni so ti kraji znova postali slovenski in začel se je razvoj turizma. 

DALJINSKE POTI

mimo Residence Soča

SOŠKA POT

Le nekaj korakov stran od nas se vije znamenita Soška pot, ki ponuja nepozabne razglede na smaragdno alpsko lepotico. Še posebno boste uživali pri prečkanju slikovitih visečih mostov, odkrivanju turkizno zelenih tolmunov in poslušanju oglašanja ptic Triglavskega narodnega parka. 
Preberi več

 

 

ALPE ADRIA TRAIL

Mimo naše rezidence se pelje tudi mednarodna daljinska poti Alpe Adria Trail. 750 kilometrov dolga pot vas vodi od vznožja najvišje gore Avstrije do italijanske obale Jadranskega morja. Slovenski del poti začnete v Kranjski Gori, čez prelaz Vršič se vam odpre slikovita Dolina Soče, ki jo zaznamuje ena najlepših rek na svetu, ki teče pod našo rezidenco in vam lajša kilometre z neverjetnimi mojstrovinami narave.

Preberi več

 

 

NAČRTUJ SVOJ AKTIVNI ODDIH

V sodelovanju z lokalnimi vodiči smo za vas pripravili izbor doživetij

in aktivnosti v Triglavskem narodnem parku & dolini Soče.