Šunikov vodni gaj

OBIŠČITE ZDRAVILNE VODE

Šunikov vodni gaj so 100 metrov dolga in do 10 metrov široka korita z modro-zelenimi tolmuni. Tolmune je izdolbel potok Lepenjica pred sotočjem z potokom Šunik. 

šunik water grove

NAVODILA ZA POT

V dolino Lepeno zavijemo v vasi Soča (iz smeri Bovca ostro desno, iz smeri Vršiča levo). Le nekaj deset metrov naprej cesta zavije levo in po mostu čez Sočo, takoj za njim zavijemo desno po asfaltirani cesti. Sledimo ji dobre tri kilometre do urejenega makadamskega parkirišča pri informacijski tabli Šunikov gaj.

šunikov vodni gaj

Tolmuni in slapovi Šunikovega vodnega gaja

šunik water grove

Tolmuni in slapovi Šunikovega vodnega gaja

Do Šunikovega vodnega gaja vodi nezahtevna označena pot. Obstajata dve različici poti. Za daljši sprehod se podajte na 3 km dolgo krožno pot, ki ima izhodišče v bližini kampa Klin. Krajša pot se začne po cesti še naprej, pri tabli za Šunikov vodni gaj.

šunik water grove
šunikov vodni gaj

Pot poteka ob samem potoku Šunik. Potok Šunik priteče iz planine Zagreben in je pritok potoka Lepenjica. Ob sami poti po Šunikovem vodnem gaju se nahajajo ostanki mlina, ki je deloval v prvi svetovni vojni, ter tudi ostanki stare žage. Največ vode je spomladi, ker takrat se topi sneg v gorah. Ampak najlepše pa je takrat, ko je vode manj poleti, takrat je voda kristalno čista in dobi bujno zeleno barvo.

šunikov vodni gaj

Največji slap 

Med potjo lahko občudujemo skale, ki so porasle z mahom in prečkamo lesene mostičke. Cela pot poteka ob potoku, kjer bomo opazovali na stotine brzic.

PO AKTIVNEM DNEVU

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po aktivnem dnevu:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec