Božična vas

VIKEND DRUŽINSKI POBEG V BOŽIČKOVO VAS V DOLINI SOČE

Ko iz Soške doline odide jesen, se v Residence Soča prebudi božična vas. Večeri ob ognju, obisk Božička, delavnice za otroke, za starše pa sproščanje v objemu apartmaja. Mogoče pa nas osrečijo tudi prve snežinke!

PROGRAM

Na voljo vsak vikend v decembru. 

8. – 10. december 2023
15. – 17. december 2023

22. – 24. december 2023
29. – 31. december 2023

Druženje ob ognju

Residence Soča v decembrskih večerih zažari v soju božičnih lučk, praznično okrašenih smrek in toploti plamenov iz kurišč. Ob ognju vam bo na voljo vse, kar potrebujete, da si spečete kostanj ali sladkorne penice. Čas je za decembrsko druženje ob kozarcu kuhanega vina ali toplega čaja!

božična vas

Božična ustvarjalnica

Vaši otroci bodo sobotni dopoldan preživeli z varuško. Izdelovanje lantern, pravljice o soški dolini in druge ustvarjalne dejavnosti bodo zagotovo poskrbele za nepozaben dopoldan.

V primeru, da so otroci starejši in ne potrebujejo varuške, lahko zanje organiziramo razne športne aktivnosti.

Čas v dvoje: savna, whirlpool in masaža

Medtem, ko se vaši otroci zabavajo v varnih rokah, si vidva privoščita katero od aktivnosti, za katero so otroci še premajhni. Povzpnita se na bližnji hrib, sprostita se v savni ali pa si privoščita masažo v dvoje v sproščujočem ambientu vašega apartmaja. Na voljo imamo klasično masažo ali access bars terapijo.

božična vas

Obisk Božička

 Na svetu ni lepšega od iskrivih, veselja polnih otroških oči, ko zagledajo dobrega moža s polno vrečo daril. Ta bo med vašim bivanjem obiskal tudi Residence Soča in obdaril vse pridne otroke.

Delavnica opazovanja zvezd

V sodelovanju z astronomskim društvom Javornik v sobotnih večerih organiziramo delavnico opazovanja zvezd. Ogledali si bomo planetarne meglice, zvezdne kopice in planete, Luno in zanimivosti iz ozvezdja Orion. 

ZIMSKO RAZISKOVANJE

Soška dolina tudi v zimskem času ponuja veliko možnosti za raziskovanje in zabavo. Nadenite si tople rokavice in se odpravite na raziskovanje Soške poti, obiščite pozabljeno Lemovje, v primeru zadostnega snega pa vam je na voljo tudi sankanje na smučišču Mangart oz. na okoliških klancih in krpljanje.

Da bodo spomini res nepozabni, lahko na recepciji prevzamete polaroidni fotoaparat in za vedno ovekovečite vaša zimska doživetja.

ADVENTNE TRŽNICE IN
DOGODKI V BLIŽINI

Ob pogledu na presunljivo svetlobo lučk, ki prihaja iz nešteto lampijončkov, zažarijo otroške oči. Romantično vzdušje okrašenih trgov in uličic kot magnet privablja obiskovalce v staro mestno jedro Beljaka. Zaradi številnih veselih in prešernih prireditev pa je adventni čas tu povsem edinstven.

Obiščite drsališče na glavnem trgu, ki ga obkrožajo božično okrašene stojnice z ročno izdelanimi umetninami ali se izgubite v magičnem Čudežnem zimskem gozdu – konstalaciji luči umetnika Thomasa Brezine, ki jo najdete v parku hotela Park Hotel.

Program

Navodila za pot

ice rink in Villach

S preko 50 trgovci, rokodelci in kuharji je božični sejem v Celovcu največji in najbarvitejši v celi Avstrijski Koroški. Ob znamenitem zmaju Lindwurm v Celovcu lahko obiskovalci naredijo selfi ob božičnem drevesu in ga pošljejo svojim najdražjim prek brezplačnega mestnega WiFija. Ob torkih so na voljo posebne ponudbe za upokojence, kot so posebni mestni sprehodi, popusti in glasbeni program. Od četrtka naprej se obiskovalci lahko zabavajo ob živi glasbi na glavnem odru.

Kje: Neuer Platz v Celovcu
Kdaj: 19. november – 24. december 2023
Odpiralni čas: Dnevno od 10.00 do 20.00, 24. december od 10.00 do 14.00

Christmas Market Neuer Platz Klagenfurt

 Razgledni stolp Pyramidenkogel se nahaja ob Vrbskem jezeru in je zaradi svoje višine 100 metrov viden že od daleč. Ob vznožju stolpa obiskovalci najdejo prijeten božični sejem z izdelki rokodelcev, lokalnimi kmetijskimi pridelki in glasbo. Otroci bodo očarani posebej oblikovano hišo Božička, kamor občasno zavijejo lame, koze in osli.

Kje: Stolp Pyramidenkogel
Kdaj: 24. november – 17. december 2023
Petek – nedelja od 10.00 do 17.00 (+ 8. december)

Pyramidenkogel in Winter

božična vas

CENA: od 590 € / vikend

velja vse vikende v decembru

V ceno je vključeno:

 • 2x nočitev v Superior apartmaju za 4-5 oseb;
 • 1x cekar lokalnih dobrot in penina Frelih 0.75l;
 • 1x družinski foto lov na zaklad;
 • uporaba savne, masažne kadi in letne kuhinje;
 • pogostitev ob ognju (kostanj, penice, kuhano vino in čaj);
 • božična ustvarjalnica za otroke in prihod Božička;
 • delavnica opazovanja zvezd*;
 • brezplačna izposoja električnih koles;
 • brezplačna izposoja družabnih iger;
 • brezplačna izposoja krpelj ter nasvet za pohodniške ture po vaši meri.
 • možnost dodatnih nočitev
 

Doplačila:  
Turistična taksa, 2,00 €/ osebo/ noč.

Turistična taksa otroci 7-18 let: 1 € na dan

Hišni ljubljenčki: 40 € na dan

DODATNE STORITVE:

Prepustite se zdravilnim dotikom naših dveh izkušenih maserjev, ki bosta iz vašega telesa odstranila še zadnje sledi kakršnekoli napetosti. Z intuitivnimi prijemi, ki sta jih razvila skozi svojo dolgoletno prakso pa vam bosta priskočila na pomoč tudi pri športnih poškodbah in vas razbremenila bolečin. Z uporabo glasbe, prijetne svetlobe in čudovitih vonjev bosta vaš apartma spremenila v oazo miru, ki bo spodbujala popolno sprostitev telesa, uma in duha.

50 € / osebo (30 min)
70 € / osebo (50 min) 

Prepustite se zdravilnim dotikom naših dveh izkušenih maserjev, ki bosta iz vašega telesa odstranila še zadnje sledi kakršnekoli napetosti. Z intuitivnimi prijemi, ki sta jih razvila skozi svojo dolgoletno prakso pa vam bosta priskočila na pomoč tudi pri športnih poškodbah in vas razbremenila bolečin. Z uporabo glasbe, prijetne svetlobe in čudovitih vonjev bosta vaš apartma spremenila v oazo miru, ki bo spodbujala popolno sprostitev telesa, uma in duha.

Cekar ‘Kuhajmo skupaj’ vsebuje recept in sestavine za pripravo tradicionalnih lokalnih jedi – frika, čompe in skuta.

od 15€ naprej

V sodelovanju z lokalnimi gorskimi vodniki organiziramo tudi voden pohod s krplji. Pohod traja 3 ure, lokacija pohoda se določi glede na snežne pogoje. Največkrat je za krpljanje primerna okolica Mangarta.

Cena triurnega pohoda je od 70€ / osebo (vključen najem potrebne opreme). 

* Delavnica se izvede ob ugodnem vremenu in v primeru min. števila udeležencev

 

REZERVIRAJTE SVOJ VIKEND V BOŽIČNI VASI!

Izpolnite spodnji obrazec ali nas kontaktirajte na info@residencesoca.si ali 031 739 244. 

Želim daljši čas bivanja: