Krpljanje

KRPLJE IN MAGIČNA ZIMSKA POKRAJINA

Šele pozimi, narava spi in se število turistov občutno zmanjša, boste lahko začutili kaj pomeni Mir v neokrnjeni naravi Triglavskega narodnega parka. Ko je svet prekrit s snežno odejo in se vse lesketa v sončnih žarkih, se zares zavemo kako čarobna je narava. Zamrznjeni slapovi postanejo umetniške skulpture in s snegom prekrite smreke postanejo snežne kraljice. Podajte se na nepozabno turo s snežnimi krpljami in odkrivajte skrivnosti Zlatorogovega kraljestva v družbi izkušenega gorskega vodnika, ki vas bo popeljal na čudovit potep po zasneženi pravljici.

 

Najlepše destinacije za krpljanje:

O IZVAJALCU – MORE TO EXPLORE

 

Mikaela je mednarodna planinska vodička, fotografinja, britanska inštruktorica plezanja in kvalificirana srednješolska učiteljica. Je tudi ustanoviteljica ‘More To Explore’ v Sloveniji!
Po dolgih letih raziskovanja Slovenije, pohodništva, krpljanja in plezanja sta se s partnerjem Zlatkom leta 2021 z mlado družino preselila iz doma v Walesu v majhno razpršeno naselje v Geoparku Idrija.

Njen najnovejši projekt, More to Explore, je osredotočen na omogočanje dogodivščin, potovanj in pozitivnega sodelovanja z naravo z uporabo pohodništva, krpljanja, razvoja spretnosti in ustvarjalnosti za spodbujanje rasti, razumevanja in povezanosti s samim seboj, drug z drugim in z naravnim svetom.

Mikalela
snowshoeing

KRPLJANJE JE ODLIČNA ZIMSKA REKREACIJA ZA VSE GENERACIJE

 

Zabavna hoja po snegu, za katero potrebujete par krpelj, primerno zimsko obutev, sneg, topla oblačila, ponoči pa še naglavno svetilko, je odlična ideja za družinski zimski izlet. Če iščete nepozabno romantično doživetje, poiščite svobodo v dvoje: zimsko krpljanje ob polni luni in utrinkih vam bo izpolnilo vsaj eno željo.

snowshoeing
krpljanje

ODLOČITE SE ZA VARNO VODENO KRPLJANJE

 

Pri krpljanju je pomembno upoštevati varnostne ukrepe, saj se lahko v zimskih razmerah hitro zgodi kakšna nepredvidena situacija. Zato je najbolje, da se na krpljanje odpravite z izkušenim vodnikom, ki dobro pozna teren in vam lahko pokaže najlepše poti v Soški dolini. S tem se boste lahko povsem sprostili in uživali v čudoviti zimski naravi.

 

V kolikor se boste na krpljanje odpravili sami, je priporočljivo, da se pred odhodom dobro pripravite in preverite vremensko napoved.

Krpljanje v Loški koritnici

Krpljanje v Loški koritnici

krpljanje

Krpljanje v Loški koritnici

krpljanje

Krpljanje na Lepoču

krpljanje

Krpljanje na Lepoču

krpljanje na Stolu

Krpljanje na Stolu

krpljanje na Stolu

Krpljanje na Stolu

PO DNEVU NA SNEGU

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po dnevu na snegu:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec