Lokalne dobrote

Izkušnja bivanja v Soški dolini ni popolna brez degustacije lokalnih ekoloških dobrot z okoliških kmetij.

 

CEKAR DOBROT ZA ZAJTRK

Posočje je znano po izvrstni lokalni kulinariki. Za vas smo izbrali najboljše izdelke iz okolice in jih združili v cekar lokalnih dobrot. Lokalno pridelani izdelki so iz ekološke pridelave in so brez dodanih aditivov in konzervansov. 


Poskusite slavni lokalni ovčji sir – bovški sir, ki velja za posebno specialiteto in je poznan po vsej Sloveniji. Privoščite si lokalno pridelane suhe mesnine, ki so sušene v več kot 100 let starih kraških kamenih kleteh, kar jim daje čudovit vonj in pristen okus. Posladkajte se še z lokalnim medom iz alpskih cvetlic in prav posebno domačo marmelado iz Vipavske doline, ki vam bo narisala nasmeh na obraz.


  • Cekar za 2 osebi: 30,00 €
  • Cekar za 4 osebe: 50,00 €

Prvi dan bivanja je cekar dobrot vključen v ceno nočitve.

kulinarično razvajanje
basket of local delicies
basket of local delicies

SELEKCIJA VRHUNSKIH VIN

Posočje je znano po izvrstni lokalni kulinariki, ob kateri se prileže kozarec odličnega vina. Za vas smo pripravili tudi skrbno izbrano selekcijo vrhunskih domačih vin in penin iz bližnjih Goriških Brd ter izbrana vina in penine najboljših francoskih biodinamičnih vinarjevOdkrijte bogastvo v zgodbah vinarjev, okusite najbolj žlahtne kapljice in doživite nepozabno izkušnjo.

 

VINSKA KARTA

Na voljo so peneča vina in champagne, bela vina in rdeča vina. Za pomoč pri izbiri vin povprašajte v recepciji – naše osebje vam bo z veseljem svetovalo.

LETNA KUHINJA IN VEČERI OB OGNJU

Ko pade mrak, se v Residence Soča prižgejo kurišča, ki kar vabijo k druženju, pristni tradicionalni hrani ter kozarcu vrhunskega vina ob toploti plamenov iz kurišč. Ob ognju vam bo na voljo vse, kar potrebujete, da si spečete kostanj ali sladkorne penice.

 

 

Letna kuhinja ponuja keramični žar Joe BigJoe – žar, smoker in pečica v enem, pripravljen za uporabo že v 15 minutah. Dobre 3 cm debela robustna keramika odlično regulira in vzdržuje toploto žara in vam omogoča peko tako pri nizkih kot pri izredno visokih temperaturah (82–400 in več stopinj). Izjemna poroznost keramike odlično vzdržuje vlago mesa, zato je pečena hrana neverjetno sočna, obogatena s pravo aromo žara. Zaradi velikosti bo BigJoe II prva izbira vseh ljubiteljev polnih miz in navdušencev peke na žaru.

 

Letna kuhinja ne obratuje v zimskih mesecih.

outdoor kitchen
outdoor kitchen
letna kuhinja

CEKAR “KUHAJMO SKUPAJ”

Ko zadiši iz domače kuhinje, se le redki uprejo znamenitim kulinaričnim posebnostim kot so čompe in skuta, frika, slastni kobariški štruklji in bovški krafi ter že stoletja cenjena sira z zaščitenim poreklom – Tolminc in bovški sir. Naš cekar “Kuhajmo skupaj” vam napolnimo z receptom in sestavinami za pripravo frike ali čomp, ki sta odlična za hitro okusno kosilo ali večerjo.

 

Čompe in skuta

Krompir s slano ovčjo skuto je preprosta in zelo priljubljena predjed na Bovškem. Tradicionalna, krajevno izvirna, organsko pridelana predjed je sestavljena iz čomp (kuhanega neolupljenega krompirja) in slane ovčje skute. Nekoč je bila na mizah Trentarjev in Bovčanov skorajda vsakodnevno, saj skopa zemlja pridelave žitaric in drugih poljščin ni dopuščala. In čeprav je jed povsem preprosta, na prvi pogled skorajda ubožna, vsakega jedca navduši z odličnim okusom.

 

Frika

Frika je tipična jed iz Furlanije – Julijske krajine, prestolnice ocvrtega sira, ki ga imenujejo frico. Vendar en sam, tradicionalni recept frike ne obstaja. Vsak del Soške doline ji je namreč vtisnil svoj pečat, ji dal čisto svoj značaj in nastalo je več različic frike: s krompirjem v obliki omlete, s čebulo, porom, jajci, slanino, salamo, jabolki in raznimi zelišči. Edina ‘obvezna sestavina’ je topljeni sir.

let's cook together
let's cook together
let's cook together