RESTAVRACIJA MANGRT

VRHUNSKA RESTAVRACIJA NA OSUPLJIVI LOKACIJI

Restavracija Mangrt se nahaja le nekaj minut od Bovca ter slabih 20 minut vožnje od naše namestitve. Leži v samem središču alpske vasice Log pod Mangartom, z dih jemajočim pogledom na veličasten Mangart. 

 

Restavracija deluje na principu postrežbe več hodnih menijev sestavljenih izpod rok priznanega chefa Tomaža Sovdata. V intimnem vzdušju vam bodo postregli s kulinaričnimi presežki, sestavljenimi pretežno iz lokalnih in sezonskih sestavin. Pestra izbira vin različnih slovenskih vinorodnih okolišev pa bo vašo kulinarično izkušnjo še obogatila.

 

Izbirali boste lahko med štirimi in šestimi hodi, ki jih bodo na vašo željo nadgradili z vinsko spremljavo. 

O RESTAVRACIJI MANGRT

 

Dolina Soče ni znana le po smaragdni lepotici, reki Soči, temveč tudi po kreativnih kulinaričnih idejah.

Mlad in izkušen kuhar Tomaž Sovdat je izbral svojo pot in z restavracijo Mangrt postavil Bovec na kulinarični zemljevid Slovenije. 

Mlada ekipa s kreativnostjo ustvarja krožnike iz lokalnih in sezonskih sestavin.

Kreativnih idej izpod rok kuharskih mojstrov Tomaža in Yuki, v Restavraciji Mangrt ne zmanjka nikoli. 

Včasih vaška gostilna je tako danes postala več kot to, a hkrati ohranila svoj občutek domačnosti in topline.

restaurant mangrt

Tako kot je posebna njuna kuhinja, je posebna tudi njuna zgodba. Tomaž si je že od malih nog želel postati kuhar. Svojo pot je začel v Bovcu, nato pa jo nadaljeval v Italiji, kjer se je srečal z visoko kulinariko. Po povratku v domovino je najprej delal v Gostilni As v Ljubljani nato pa je tri leta ustvarjal v Hiši Franko. Prav tam je spoznal svojo življenjsko sopotnico Yuki, Japonko, ki jo je slovenka kulinarika tako premamila, da se je odločila ostati v Sloveniji. Skupno zgodbo sta sedem let pisala v hotelu Dobra Vila Bovec, decembra 2019 pa sta obrnila nov list. Včasih vaška gostilna je tako danes postala več kot to, a hkrati ohranila svoj občutek domačnosti in topline.

restavracija Mangrt

Intimno vzdušje v restavraciji Mangrt

meni restavracija Mangrt
meni restavracija Mangrt
restaurant mangrt
IMG_20230127_082521_362
restavracija Mangrt
meni restavracija Mangrt
ski touring

Opis slike

ski touring

Opis slike

PO KULINARIČNEM RAZVAJANJU

 

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po dnevu kulinaričnega razvajanja:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec