VRHUNSKA RESTAVRACIJA NA OSUPLJIVI LOKACIJI
Restavracija Mangrt se nahaja le nekaj minut od Bovca ter slabih 20 minut vožnje od naše namestitve. Leži v samem središču alpske vasice Log pod Mangartom, z dih jemajočim pogledom na veličasten Mangart.
Restavracija deluje na principu postrežbe več hodnih menijev sestavljenih izpod rok priznanega chefa Tomaža Sovdata. V intimnem vzdušju vam bodo postregli s kulinaričnimi presežki, sestavljenimi pretežno iz lokalnih in sezonskih sestavin. Pestra izbira vin različnih slovenskih vinorodnih okolišev pa bo vašo kulinarično izkušnjo še obogatila.
Izbirali boste lahko med štirimi in šestimi hodi, ki jih bodo na vašo željo nadgradili z vinsko spremljavo.
4 HODNI MENI sestavljajo:
Meniji v restavraciji Mangrt temeljijo na lokalnih sestavinah in sezonskih živilih, zato meni večkrat spreminjajo. Še posebej so ponosni na proizvode lokalnih proizvajalcev: sire, postrvi, jagnjetino in divjačino.
4 HODNI MENI sestavljajo:
Meniji v restavraciji Mangrt temeljijo na lokalnih sestavinah in sezonskih živilih, zato meni večkrat spreminjamo.
Še posebej so ponosni na proizvode lokalnih proizvajalcev: sire, postrvi, jagnjetino in divjačino.
Na voljo vam bo tudi pestra ponudba slovenskih vin, ki so po večini naravne pridelave in izhajajo iz številnih slovenskih regij.
Restavracija Mangrt
Log Pod Mangartom 57
5230 Bovec
O RESTAVRACIJI MANGRT
Dolina Soče ni znana le po smaragdni lepotici, reki Soči, temveč tudi po kreativnih kulinaričnih idejah.
Mlad in izkušen kuhar Tomaž Sovdat je izbral svojo pot in z restavracijo Mangrt postavil Bovec na kulinarični zemljevid Slovenije.
Mlada ekipa s kreativnostjo ustvarja krožnike iz lokalnih in sezonskih sestavin.
Kreativnih idej izpod rok kuharskih mojstrov Tomaža in Yuki, v Restavraciji Mangrt ne zmanjka nikoli.
Včasih vaška gostilna je tako danes postala več kot to, a hkrati ohranila svoj občutek domačnosti in topline.
Tako kot je posebna njuna kuhinja, je posebna tudi njuna zgodba. Tomaž si je že od malih nog želel postati kuhar. Svojo pot je začel v Bovcu, nato pa jo nadaljeval v Italiji, kjer se je srečal z visoko kulinariko. Po povratku v domovino je najprej delal v Gostilni As v Ljubljani nato pa je tri leta ustvarjal v Hiši Franko. Prav tam je spoznal svojo življenjsko sopotnico Yuki, Japonko, ki jo je slovenka kulinarika tako premamila, da se je odločila ostati v Sloveniji. Skupno zgodbo sta sedem let pisala v hotelu Dobra Vila Bovec, decembra 2019 pa sta obrnila nov list. Včasih vaška gostilna je tako danes postala več kot to, a hkrati ohranila svoj občutek domačnosti in topline.
Intimno vzdušje v restavraciji Mangrt
Opis slike
Opis slike
Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po dnevu kulinaričnega razvajanja:
Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.
Bodite obveščeni o novostih in prejmite naše najboljše ponudbe.
Naložbo (vavčer za digitalni marketing – izdelava spletne strani, spletne trgovine, rezervacijske platforme in mobilne aplikacije) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.