Panoramski polet

OPAZUJ NARAVO IZ PTIČJE PERSPEKTIVE

PANORAMSKI POLET

Aeroklub ima v najemu letalo Maule M7-235B.

 

Petsedežno letalo je prvenstveno namenjeno uporabi na odročnih krajih, kjer mora pilot pristati na različne terene, tako brežine reke, avtomobilske kolesnice, kot tudi na utrjene travnate površine in urejene letališke steze. Letalo ima izredno močan motor (235 hp) glede na svojo prazno težo kar pomeni, da lahko sprejme skoraj 500kg uporabne teže.


To letalo je opremljeno tudi s panoramskimi stekli po celotni površini, ki omogočajo izreden pogled na okolico v zraku.

Letalo je opremljeno z vsemi instrumenti, ki so potrebni za Instrumentalno letenje  in se uporabljajo v transportnem letalstvu. Letalo ima tudi vlečno kljuko, ki omogoča vleko vseh vrst jadralnih letal.


Za nemoteno delovanje letala skrbijo certificirani mehaniki, ki so opravili šolanje pri proizvajalcu letala Maule. Prav tako vsi piloti redno letijo in vzdržujejo svojo izurjenost v okolju, kjer se izvajajo različne operacije na visokem varnostnem nivoju. Varnost je na prvem mestu in člani Aerkluba temu posvečamo posebno pozornost.

O IZVAJALCU 

Aeroklub je bil ustanovljen 2017 z namenom promoviranje športnega in ljubiteljskega letalstva in tako prispevati k razvoju športa ter te dejavnosti v Republiki Sloveniji in tudi v tujini. Svoje poslanstvo dosega s tem, da:
– sodeluje z organizacijami in institucijami, ki se amatersko, strokovno ali znanstveno raziskovalno ukvarjajo z letalstvom,
– z delovanjem omogoča članom pridobivanje izkušenj v letalstvu
– si prizadeva za visoko strokovno raven dela društva,
– seznanja člane in javnost o problemih in napredku na področju delovanja društva,
– s prirejanjem letalskih prireditev,
– omogoča članom aktivno udeležbo pri letalskih športih vključno z usposabljanjem
– z zagotavljanjem stalne letalske izurjenosti za člane društva,
– spodbuja strokovnega izpopolnjevanje članov društva.

panoramic flight
panoramic flight
panoramic flight

PO AKTIVNEM DNEVU 

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po dnevu v zraku:

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

apartmaji bovec