Turno smučanje

ODKRIJTE OBČUTEK NESKONČNE SVOBODE

VODENI PROGRAMI TURNEGA SMUČANJA

Izbrali ste idealen dan in ugodne snežne razmere, pripravili vso potrebno opremo, zdaj ostaja le še vprašanje, kam se odpraviti na turno smučanje. Oglejte si nekaj najbolj priljubljenih lokacij, kamor se lahko odpravite pod okriljem vodiča Igorja Kremšerja.

Sem Igor Kremser, gorski vodnik z mednarodno licenco IFMGA, rojen leta 1987. Skozi svojo alpinistično kariero sem se udeležil odprav v Ande, Himalajo in na Kitajsko. Za vzpon na Kitajski vrh Xulian Feng smo bili s soplezalcema nominirani tudi za zlati cepin.

 
mountaineering

ZAKAJ TURNO SMUČANJE?

Težko se je upreti čistemu belemu objemu smetanastih gora. Smučanje po nepretrgani snežni odeji prinaša občutek neskončne svobode. Ko vam adrenalin požene po žilah, občutite nepopisen mir in globoko povezanost z naravo. To je čar turnega smučanja.

couple getaway

 

Soška dolina je s svojo bližino mogočnih Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka odlično izhodišče za turno smuko in smučarski alpinizem. S svojo razgibanostjo v smučarski sezoni ponuja pestro izbiro turnosmučarskih destinacij različnih zahtevnosti.

turno smučanje
turno smučanje
turno smučanje
turno smučanje

IZBIRA PRIMERNE LOKACIJE

Dolina Soče je privlačna za turne smučarje, ki se s tem športom šele spoznavajo kot tudi za prekaljene turnosmučarske mojstre. Kralja turnega smučanja v dolini Soče sta zagotovo Krn, ki je dostopen tako rekoč vso zimo ter Kanin, do katerega pridemo preko kaninske žičnice. Turni smuk s Kanjavca pa je namenjen zahtevnejšim ljubiteljem odmaknjenih strmin v središču Triglavskega narodnega parka, medtem, ko Bavški Grintavec vsem pustolovcem razkrije pravi obraz zimske lepote Trente.

 

 

Lahka turna smuka v Dolini Soče

 • Kobariški Stol
 • Čisti vrh, izhodišče je od Residence Soča oddaljen le 15 minut vožnje
 • Matajur pri Kobaridu
 • Mangartsko sedlo
 

Turne klasike v Dolini Soče

 • Mala Mojstrovka, izhodišče s prelaza Vršič
 • Sleme
 • Greben Krna 
 

Zahtevna turna smuka v Dolini Soče

 • Tura skozi Mlinarico, blizu prelaza Vršič
 • Špička pod Jalovcem, pri Trenti
 • Skozi odmaknjeno dolino Bala (dolina Bavšica pri Bovcu)
 
ski touring

Prelaz Uršiči, Kanin

ski touring

Čisti vrh, Julijske alpe

ski touring

Mangartsko sedlo, Julijske alpe

ski touring

Smučišče Kanin

PREVIDNOST NI NIKOLI ODVEČ

Gorska pobočja so lahko precej nepredvidljiva, zato je tveganje, ki ga to prinaša s seboj, potrebno jemati resno. Zato se ne podajajte sami po nedotaknjenih belih strminah. Najbolje je, da se na turno smuko  odpravite s certificiranim in izkušenim vodnikom, še posebej, če nimate veliko izkušenj in če ne poznate terena, na katerega se podajate. Gorski vodniki imajo strokovno znanje o terenu in vremenskih razmerah, hkrati pa vam bo dober vodnik pomagal izboljšati spretnosti na zaledenelem terenu in doseči višjo raven turnosmučarskega znanja.

PO DNEVU V GORAH – TRADICIJA & UDOBJE

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po dnevu v gorah:

 • whirlpool in savna,
 • masaže v apartmaju,
 • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
 • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

apartmaji bovec