Svinjak

STRM VZPON ZA ČUDOVIT RAZGLED

Svinjak se nahaja vzhodno od Bovške kotline. Kljub svoji razmeroma nizki nadmorski višini ponuja izjemne razglede na gore nad reko Sočo in nad dolino Koritnice. Z vrha te planine se razprostira čudovit panoramski pogled, ki bo navdušil obiskovalce.

Ena izmed posebnosti vrha Svinjaka je prisotnost kar dveh skrinjic z vpisno knjigo. Ena skrinjica je nova in ima privlačno obliko Aljaževega stolpa, ki je simbol slovenskih gora. To je odlična priložnost za obiskovalce, da vpišejo svoje ime in zabeležijo svoj obisk.

svinjak

NAVODILA ZA POT

Z izhodišča se odpravimo na vzpenjajočo se cesto, ki nas popelje skozi vas v smeri Svinjaka. Po nekaj minutah hoje pa zavijemo desno na označeno pešpot, ki nas hitro vodi v gozd. Sledimo poti, kjer se, medtem ko se zmerno vzpenjamo skozi gozd, občasno srečamo tudi s strmejšimi odseki. Pot nas višje pripelje na greben, a se kmalu nato premakne na južna pobočja.

svinjak

Začetek poti, v vasi Kal-Koritnica

svinjak

Začetek poti, v smeri na Svinjak

Ko se že približujemo dvem uram hoje, opazimo sledove požara, ki je divjal na tem območju leta 2021. Pot nato postaja vse strmejša in nas vodi po rahlo izpostavljenem pobočju, zlasti v vlažnih razmerah je potrebna previdnost zaradi možnosti zdrsa. Vendar pa trud in vztrajnost poplačata, saj nas pot nagradi z vse lepšimi razgledi na vrhu Svinjaka.

svinjak

Razpotje

svinjak hrib

Na poti

svinjak hrib

Razgled s poti

Pogled na dolino Soče

Razgled s poti

PO AKTIVNEM DNEVU

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po aktivnem dnevu:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec