Soteskanje

OSVEŽITE SE V SKRIVNOSTNEM SVETU DIVJIH SOTESK

Pri soteskanju sledimo poti reke navzdol skozi kanjon. Plavamo v kristalno čistih tolmunih in se spuščamo po slapovih. Soteskanje ponuja edinstvene poglede na dolino – popolnoma drugačne od tistih, ki jih vidimo od zgoraj. 

Krmarjenje v takemu okolju ni brez izzivov, zato je vaša varnost naša glavna prednostna naloga! Pričakujte lahko profesionalno opremo in visoko usposobljenega vodnika.

NEKAJ O AGENCIJI: ABYSS ADVENTURES

Športna agencija Abyss je dokaj novo podjetje. Njihovo poslanstvo je navdihovati bolj zdrav turizem z  negovanjem narave. Vse, kar počnejo in nudijo, je, da opominjamo sebe in druge, da cenijo lepoto našega okolja s strastjo, ki si jo zasluži. 

Njihova glavna prednost je lokacija. Abyss Adventures se nahaja v vasi Soča, na začetku doline Lepena, le par minutk vožnje od Residence Soča. 

canyoning slovenia

ZAKAJ SOTESKANJE?

Soteskanje vas popelje v skrivnostni svet divjih sotesk, slikovitih slapov in kristalno čistih tolmunov.

canyoning slovenia

Če ste radi otroško razigrani in hkrati zbrani ob vrtoglavih spustih in pogledih, je kanjoning pravo doživetje za vas. Naravni tobogani, skakanje in spuščanje z vrvmi čez slapove, raziskovanje odmaknjenega alpskega sveta Doline Soče razgiba telo in napolni duha. Vodna pustolovščina in nepozabna izkušnja za ljubitelje adrenalina, na katero se podajte le v spremstvu usposobljenega vodnika.

soteskanje soča

Športne agencije v Dolini Soče organizirajo soteskanje v kanjonih:

  • Sušec,
  • Fratarica,
  • Predelica,
  • Globoški potok,
  • Pršjak 
 

Športne agencije, ki organizirajo soteskanje, poskrbijo za potrebno opremo, strokovno usposobljenega vodnika in prevoz do kanjona in nazaj na izhodišče.

Sušec

Ta kanjoning je podoben raziskovanju naravnega vodnega parka. Adrenalinski navdušenci skupaj z usposobljenimi vodniki soteskanja skačejo čez večmetrske slapove, se spuščajo po naravnih toboganih in zaplavajo v osvežilni vodi igrivega potoka Sušec.

Kanjon Sušec se nahaja približno 7 km od Bovca. Za soteskanje je potrebno dovoljenje. Skupaj z vzponom do vstopne točke v sotesko traja pot 2-3 ure.

 

Fratarica

V enem najslikovitejših kanjonov Triglavskega narodnega parka, pod 2000 metrov mogočno Loško steno, športne agencije izvajajo soteskanje z vrvno tehniko, med katerim se obiskovalci kanjona spuščajo čez več desetmetrske slapove. Med slapovi je znameniti slap Parabola.

Kanjon Fratarice se nahaja približno 12 km od Bovca, v neposredni bližini Loga pod Mangartom.

 

Globoški potok

Nad dolino Učje, zavarovanim območjem Natura 2000, padajo na prisojnih strmih pobočjih več deset metrov visoki slapovi, ki izvirajo na južni strani Kaninskega pogorja. Vrtoglavi spusti po vrvi so še posebej primerni za fitnes navdušence soteskanja. Soteskanje v Globoškem potoku traja približno 8 ur in ga organizirajo športne agencije v dolini Soče.

 

Predelica

Spust z vrvjo po več desetmetrskih slapovih, ki polnijo pisane zelene in smaragdne tolmune. Pogumni pustolovci se podajajo skozi divji kanjon Triglavskega narodnega parka v spremstvu usposobljenega vodnika. Canyoning se konča pri Mangarstkem potoku.

Kanjon se nahaja v bližini nekdanjega mejnega prehoda Predel.

AFTER THE DAY IN THE WATER

The Residence Soča complex includes 19 above-standard apartments, where tradition goes hand-in-hand with comfort. Enjoy an exceptionally relaxing experience after a day in the water: 

 

  • whirlpool bath and sauna, 
  • massages in the comfort of the apartment, 
  • sports gear rental (including trekking poles and electric bikes), 
  • help in organising extra activities.

 

Our apartments are designed in the respect of the unspoiled nature of the Triglav National Park and the cultural heritage of the surrounding area. Stylishly furnished, bright rooms will give you a very cosy feeling, while the awe-striking views of the Julian mountains will inspire you to enjoy new adventures in the Alps every step of the way.

 

apartmaji bovec