Soška pot z Johannesom

PLANINSKI ČAJ, DOMAČI PIŠKOTI IN ZVOKI NARAVE

Prehodili bomo najlepše in manj poznane dele Soške poti, se med hojo večkrat ustavili in uživali v zvokih narave. Vaš izkušen vodnik bo med pohodom poskrbel za pripovedovanje o lokalni favni, flori in geologiji. Da bo izkušnja popolna, vas na eni od slikovitih lokacij čaka malica s planinskim čajem ter domačimi piškoti. 

 

Soška pot je dostopna v treh različnih dolžinah, tako da je primerna kot krajši izlet za začetnike ali daljša tura za bolj izkušene pohodnike. Pohodi so neodvisni od vremena (hodimo tudi v dežju). Zaradi naravne topografije doline so dobre možnosti za krožne pohode zelo redke. Da se izognemo vračanju po isti poti, raje raziščemo večji kos doline in vas po končanem pohodu odpeljemo nazaj v Residence Soča.

VAŠ VODNIK: JOHANNES BERGFORS

 

Sem Johannes Bergfors. Prihajam iz Göteborga na Švedskem, zdaj pa živim v Bovcu. Kot profesionalni trener padalstva in fotograf sem prepotoval pet celin, in v zraku posnel na desetine filmov. Sem tudi ljubiteljski DJ in pilot jadralnega padala, zanima me vedenjska znanost. Tekoče govorim angleščino in švedščino, razumem francoščino in delam svojem znanju slovenščine. V letih od 2013 do 2016 sem tudi pomagal pri organizaciji prireditev v Dolini Soče.

Johannes soča trail

SOŠKA POT

Soška pot je učna pot, ki vodi obiskovalce Triglavskega narodnega parka ob Soči od njenega izvira proti Bovcu. Reka Soča je smaragdna nit poti ter ponuja ogled vseh znanih in manj znanih naravnih vrednot in kulturne dediščine v dolini. Posebna zanimivost so slikovite brvi, po katerih večkrat prečkamo reko.


Soška pot je vključena tudi v daljinsko pohodniško pot Alpe Adria Trail od Grossglocknerja/Velikega Kleka do Tržaškega zaliva.

soška pot

Velika korita Soče

soška pot

Velika korita Soče

Plezališče Plajer

sport climbing

Plezališče Plajer

soča trail

Most čez reko Sočo

soča trail

Soška pot

PO DNEVU V NARAVI

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po aktivnem dnevu:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec