Slap Virje

IZLET DO OČARLJIVEGA
PRAMENASTEGA SLAPA S TOLMUNOM 

Slap, ki se razprostira na širini 20 metrov in dosega višino 12 metrov, tvori impresiven prizor, ko se stekalna voda spušča v idilično jezero, ki je obdano z bujnim rastlinjem. Kljub temu, da je elektrarna odvzela večji del vodnega toka slapu, še vedno ohranja svojo izjemno lepoto, ki ga uvršča med enega najlepših slapov v Sloveniji. Pomanjkanje vode ni zmanjšalo njegovega čara, saj še vedno navdušuje obiskovalce s svojo naravno in slikovito podobo.

virje waterfall

NAVODILA ZA POT

Pot od Golf igrišča Bovec do slapa Virje

Peljemo se proti Golf igrišču Bovec, do katerega pridemo tako, da na poti iz Bovca proti vasi Podklopca, iz glavne ceste zavijemo levo ob tabli za golf igrišče. Avto pustimo na parkirišču pri golf igrišču in tu začnemo našo pot. 

virje waterfall

Potok Gljun

virje waterfall

Pri akumulacijskem jezeru

Nadaljujemo po cesti, ki vodi do vasi Plužna, nato pa po prečkanju potoka zavijemo levo na gozdno pot ob smerokazu za slap Virje. Pot nadaljujemo skozi gozd, dokler ne pridemo do akumulacijskega jezera Plužna. Po ogledu jezera nas čaka kratek vzpon po klancu navzgor, kjer nato pridemo do makadamskega parkirišča za slap Virje. Od parkirišča se spustimo po klancu navzdol v smeri, ki nam jo kaže tabla na parkirišču in le po nekaj minutah prispemo do slapu. Po obisku čarobnega slapu se obrnemo in se odpravimo nazaj po isti poti do parkirišča. 

slap virje

Slap Virje

slap virje

Slap Virje

PO AKTIVNEM DNEVU

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po aktivnem dnevu:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec