Slap Virje

IZLET DO OČARLJIVEGA PRAMENASTEGA SLAPA S TOLMUNOM 

SLAP VIRJE

Slap, ki se razprostira na širini 20 metrov in dosega višino 12 metrov, tvori impresiven prizor, ko se stekalna voda spušča v idilično jezero, ki je obdano z bujnim rastlinjem. Kljub temu, da je elektrarna odvzela večji del vodnega toka slapu, še vedno ohranja svojo izjemno lepoto, ki ga uvršča med enega najlepših slapov v Sloveniji. Pomanjkanje vode ni zmanjšalo njegovega čara, saj še vedno navdušuje obiskovalce s svojo naravno in slikovito podobo.

NAVODILA ZA POT

Krožna pot: Slap Virje – Izvir potoka Gljun – Golf Bovec – vas Plužna

Na začetku makadamskega parkirišča se odpravimo v smeri, ki je označena z usmerjevalnimi tablami za čudovit slap Virje. Sledimo poti, ki nas vodi po urejeni stezi, ki nas vodi neposredno do slapu.

Začetek poti, cesta proti slapu

V smeri proti slapu Virje

Po čudovitem doživetju ob obisku slapa se odpravimo nazaj proti izhodišču. Zavijemo levo in se spustimo po udobni betonski cesti. Med sprehodom bomo prečkali očarljiv leseni most, ki nam bo omogočil varno prečkanje. Nato nadaljujemo po poti, zavijemo desno in sledimo označbam do kraškega izvira potoka Glijun. Ta izvir predstavlja vodno zajetje za akumulacijsko jezero, ki se nahaja v bližini.

Na poti proti slapu

Slap Virje

Po obisku čarobnega izvira se obrnemo in se odpravimo po udobni betonski cesti, ki nas bo vodila do slikovitega jezera, znanega kot vodno zajetje. Sledimo cesti ob jezeru ter nadaljujemo po betonski cevi, ki služi kot kanal za pretok vode iz akumulacijskega jezera v hidroelektrarno. Vztrajamo na poti, dokler ne dosežemo prvega odcepa, kjer zavijemo levo navzdol proti golf igrišču Bovec.

Ko prečkamo očarljiv kamniti most, nadaljujemo po asfaltni cesti, ki nas vodi navzgor. Sledimo cesti, ki nas popelje do slikovite vasi Plužna. V središču vasi zavijemo levo navzgor in se po ozki cesti vrnemo nazaj do parkirišča, kjer smo začeli našo pustolovščino.

PO AKTIVNEM DNEVU

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po aktivnem dnevu:

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

residencesoca.si - apartmaji - apartments