Raziskovanje rečne struge

SOTESKA UČJA NEKOLIKO DRUGAČE

Hoja po soteski Učje in raziskovanje njene rečne struge je doživetje v dolini Soče, ki je kot nalašč za ljubitelje narave! Aktivnost je primerna za vse, ki bi radi doživeli lepoto kanjona doživeli na prvinski način – s sprehodom in plavanjem. V kolikor želite, pa lahko v raziskovanje dodamo tudi nekaj skokov v reko, da bo izlet bolj pustolovski.

river walking

NEKAJ O AGENCIJI: ABYSS ADVENTURES

Športna agencija Abyss je dokaj novo podjetje. Njihovo poslanstvo je navdihovati bolj zdrav turizem z  negovanjem narave. Vse, kar počnejo in nudijo, je, da opominjamo sebe in druge, da cenijo lepoto našega okolja s strastjo, ki si jo zasluži. 

Njihova glavna prednost je lokacija. Abyss Adventures se nahaja v vasi Soča, na začetku doline Lepena, le par minutk vožnje od Residence Soča. 

canyoning slovenia

ZAKAJ V SOTESKO UČJA?

Hoja po Učji je doživetje v dolini Soče kot nalašč za ljubitelje narave!

Primerna je za vse, ki bi se radi vpijali lepote kanjona le s sprehodom in plavanjem. 

Reka Učja izvira v Italiji. Ko prestopi mejo, se zaje v ozko in globoko sotesko, ki ob vodi ni prehodna. Reka je izjedla 5 korit, najdaljša merijo 5 km, območje pa je bogato z množico čudovitih naravnih pojavov, ki so posledica delovanja ledu in snega ali pa so kraškega oz. vodnega izvora.

Spodnja korita so vidna z mostu na cesti Bovec – Žaga in so le 500 m oddaljena od izliva Učje v Sočo. V dolino reke Učje se zatekajo ogrožene živalske vrste.

Obisk doline reke Učje po poti po levem bregu reke ali po cesti Žaga – Učja, ki vodita od 10 do 100 m nad reko.

 

river walking

Tolmuni reke Učje

river walking
river walking
raziskovanje rečne struge reke Učja
raziskovanje rečne struge reke Učja
spust s kajakom

Dodatni opis.

ski touring

Opis slike

ski touring

Opis slike

PO DNEVU V VODI

 

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po dnevu v vodi:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec