Rabeljsko jezero

JEZERO OBDANO Z MOGOČNIMI GOZDOVI IN VRHOVI 

Rabeljsko jezero je pravi biser, ki se nahaja tik za italijansko mejo. To čudovito ledeniško jezero ponuja izjemen pogled na mogočne Alpe in je priljubljena destinacija v bližini prelaza Predel. Poleti je jezero idealno zatočišče pred visokimi temperaturami, saj voda doseže prijetno temperaturo, ki omogoča osvežitev in hitro osvežujoče plavanje.

Ime priimek – to je prostor za predstavitev vodiča, če ga imamo.

Kopanje

Četudi je voda precej hladna (tudi poleti okoli 15 stopinj Celzija), je jezero priljubljeno za osvežitev. Otroci z veseljem čofotajo v vodi ali pa se vsaj igrajo ob njej.

 

Sprehodi

Ob jezeru si lahko privoščimo tudi sprehod, kjer uživamo ob lepih razgledih in naravi.

 

Vožnja s kajaki, kanuji

Ob jezeru je možen najem kajakov, kanujev, supov. Lahko pa prinesemo tudi svojega in uživamo ob veslanju po jezeru. Najem je možne pri lokalu ob jezeru, pri Centro Nauti Cave. V poletnih mesecih kdaj postavijo tudi igrala za otroke.

 

SUP-anje

Najbolje ga je raziskati na SUP deski. Veslanje z veslaško desko je fizično nezahteven šport vendar kljub temu ponuja dobro vadbo za celo telo. Predvsem poskrbi za utrjevanje jedernih mišic, saj so le te najbolj aktivne pri vzdrževanju ravnotežja. Poleg dobre vadbe ponuja tako razburljive trenutke kot sprostitev, odvisno od tega, za kateri izlet se odločite. Je zelo vsestranski šport, v katerem lahko uživa prav vsak.

 

Gostinska ponudba

Ob jezeru se nahaja lokal Chalet Al Lago, kjer nudijo pijačo in hrano. Koordinate lokala: 46.426862°N / 13.566980°E.

rabeljsko jezero lake
rabeljsko jezero lake
rabeljsko jezero lake

PO DNEVU V VODI

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po dnevu v vodi:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec