Pustolovski park

SKALNATE STENE, ADRENALINSKI MOSTOVI IN ZIP LINE!

Pustolovski park doživetij se nahaja globoko v skriti soteski Srnica. Namenjen je ljubiteljem narave, adrenalinskim navdušencem, družinam z otroci, šolskim izletom in drugim zaključenim skupinam.

Srnica je bila narejena in odprta, spomladi 2016. Glavna ideja je bila, kako ljudem pokazati samo osrčje soteske, ne le da jo vidijo z vrha. V sotesko so namestili varovala, speljali tako imenovano plezalno pot. Gostje se s pomočjo varovalnega kompleta pripnejo na jeklenico in plezajo v soteski in se spuščajo čez sotesko – ZIPline. Ta park je edinstven in unikaten na slovenski tleh!

 

Informacijska točka in zborno mesto za udeležence se nahaja v pisarni turistične agencije “Outdoor Galaxy” na naslovu Ledina 1, Bovec ( cca 100 m iz centra Bovca).

pustolovski park srnica
srnica

 

POTEK IZLETA

V pisarni agencije se dobimo 15 minut pred začetkom izleta, uredimo vse potrebne formalnosti ter razdelimo potrebno  zaščitne opremo (čelada, pas in samovarovalni komplet) nakar sledi odhod in prevoz do parka.


Pred vstopom v plezalni del parka, se ob asistenci in po navodilih izkušenih vodnikov pravilno opremimo z predpisano varovalno opremo, ki jo pod nadzorstvom tudi preizkusimo na posebno prirejenem poligonu.

Po uspešnem zaključku se še razgreti od pustolovščine ohladimo v bližnjem potoku Glijunu, nato pa se vrnemo nazaj v Bovec.

 

ZA VAŠO VARNOST JE 100 % POSKRBLJENO

Potek izleta spremlja usposobljen in izkušen vodnik (za večje skupine več vodnikov), ki budno nadzira potek izleta in skrbi za vašo varnost: 

Pred vstopom v plezalni del parka ob asistenci vodnika pravilno namestimo varovalno in  zaščitno opremo, ki jo na posebej za to namenjenem poligonu praktično preizkusimo in se podučimo o njeni pravilni rabi;

 

Med celotnim plezalnim delom izleta na glavi nosimo zaščitno čelado in namenski plezalni pas, z varovalnimi popkovinami pa smo stalno pripeti na varovalne jeklenice.

srnica

 

KOMU PRIPOROČAMO OBISK PARKA?

■ Pustolovski park Srnica lahko obišče vsakdo v ustrezni psihofizični kondiciji. Otroci do 15 leta morajo biti OBVEZNO v spremstvu staršev, predpisana, minimalno še dovoljena višina pa je vsaj 130 cm.


■ Posameznikov pod vplivom alkohola in/ali drugih psihotropnih sredstev na izlet NE vodimo.

■ Obisk parka odsvetujemo nosečnicam, rekonscevalentom po težjih boleznih in posameznikom z omejelno gibalno sposobnostjo.

■ Obveznost vsakega udeleženca je, da se pred obiskom pustolovskega parka seznani s navodilom za varno gibanje, in s podpisom potrdi, da je z vsebino in pogoji seznanjen in se z njimi strinja.

srnica
srnica
srnica

PO AKTIVNEM DNEVU

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po aktivnem dnevu:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec