Planina nad Sočo

NARAVNI BALKON NAD VASJO SOČA

Planina nad Sočo je razgledna planina, ki se nahaja severno od vasi Soča. S planine, na kateri stoji lovska koča, se nam odpre lep razgled proti goram, ki se dvigajo nad zgornjim tokom doline reke Soče.

planina nad sočo

NAVODILA ZA POT

Pohod začnemo v vasi Soča, kjer sledimo oznakam za Bavški Grintavec. Pot se prične že na začetku precej strmo vzpenjati skozi gozd in nas v dobre pol ure hoje pripelje do planine oz. opuščene vasi Lemovje.

planina nad sočo

Začetek poti, parkirišče

planina nad sočo

Začetek poti

Tu pot najprej zavije nekoliko v levo čez travnik, nato pa se kmalu obrne v desno in se prične ponovno strmo vzpenjati delno skozi gozd, delno čez strme travnike.

planina nad sočo

Pogled proti Velikemu Špičju

planina nad sočo

Lovska koča na Planini nad Sočo

planina nad sočo

V ozadju Vrh Ovčje planje

planina nad sočo

Pogled proti vasi Soča

Pot nato zavije v levo, kjer strmina rahlo popusti. Sledi prečenje strmih južnih pobočij pod Kolom (1924 m), ki nas pripelje do lovske koče na planini nad Sočo.

PO AKTIVNEM DNEVU

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po aktivnem dnevu:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec