Kajak

KAJAK, SOČA IN ADRENALIN V ŽILAH

IZVAJALEC: Matic Tercelj iz Kayak Soča – aktualni svetovni prvak ICF v kajak slalomu

TRAJANJE: 2,5 ure na reki
ZAHTEVNOST: lahka divja voda WW1-2

SEZONA: sredina marca – konec oktobra
MINIMALNA STAROST: 8 let

MINIMALNO ŠTEVILO UDELEŽENCEV: 3

CENA: od 95 € / osebo

kayaking
soča river
kayaking

Matic Tercelj, former Olympic swimmer (Beijing 2008) and soldier, now a personal trainer and ice diving professional, has a lot of experience in overcoming life’s obstacles. By swimming in cold water, a simple guy from Radovljica has expanded his consciousness, awakened his body and strengthened his mind, finding along the way his life mission, which he now passes on with great passion. 

Reka Soča je ena najbolj priljubljenih kajakaških destinacij v Evropi. Brzice različnih težavnostnih stopenj (od I do V) so primerne tako za začetnike kot zelo izkušene kajakaše, ki so jim ljubši tehnično zahtevni deli.

kayaking

 

Spust s kajakom po reki Soči navdaja kajakaše s posebnimi občutki doživljanja narave. Drsenje po vzvalovani smaragdni vodni gladini se vsake toliko ustavi v mirnih kotičkih reke in se dotakne s svežino, šumenjem in čarobnimi pogledi. Kajak izlet v dolini Soče je v vročih poletnih dneh prava ohladitev, v deževnih pa boste pozabili na slabo vreme.

 

spust s kajakom

Plovba s kajakom v dolini Soče in okolici je možna na odsekih rek in jezerih:

 

  • reka Soča (različni težavnostni nivoji),
  • reka Koritnica (primerno za izkušene kajakaše),
  • jezero pri Mostu na Soči (primerno za začetnike),
  • Rabeljsko jezero (primerno za začetnike).
 
Za plovbo po reki Soči in Koritnici je potrebna dovolilnica. Preden se podate na reko, si oglejte informacije glede plovnega režima in varnosti. Nepoznavalcem svetujemo, da se na reko podajo v družbi izkušenega vodnika. Športne agencije, ki organizirajo spuste, priskrbijo potrebno opremo, strokovno usposobljenega vodnika za varno plovbo in prevoz do reke ter nazaj na izhodišče.

PO DNEVU V VODI – TRADICIJA & UDOBJE

 

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po dnevu v vodi:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec