Krnsko jezero

IZLET DO NAJVEČJEGA SLOVENSKEGA

VISOKOGORSKEGA JEZERA

Krnsko jezero je največje slovensko visokogorsko jezero, dolgo je 300m, široko 150m in skoraj 18m globoko. Od jezera se razprostira čudovit pogled proti Krnu in njegovim sosednjim vrhovom. 

krn lake

NAVODILA ZA POT

Od doma dr. Klementa Juga v Lepeni nadaljujemo po široki markirani poti v smeri Krnskih jezer. Široka in ne preveč strma pot pa se po nekaj minutah hoje razcepi na dva dela. Leva, ki je nekoliko bolj strma običajna, desna položnejša in nekoliko daljša pa je primerna za majhne otroke in starejše. Obe poti se do zgornje postaje žičnice večinoma vzpenjajo skozi gozd in se na poti nekajkrat križata.

krnsko jezero

Začetek poti, parkirišče

krnsko jezero

Začetek poti, Dom dr. Klementa Juga

Od zgornje postaje tovorne žičnice nadaljujemo po isti poti, ki se zložno vzpenja po široki transportni cesti, ki nas hitro pripelje do merjenja višine snega (vsako leto aprila). 

krnsko jezero

Slika poti

krnsko jezero

Zgornja postaja tovorne žičnice

Od tu naprej se cesta začne spuščati in nas mimo odcepa za Veliko Babo hitro pripelje na naslednje razpotje, kjer zapustimo cesto in pot nadaljujemo levo navzdol po peš poti, ki nas v nekaj minutah pripelje do doma pri Krnskih jezerih (če nadaljujemo po cesti obidemo planinski dom).

krnsko jezero

Razpotje

Po položni poti od doma nadaljujemo naravnost v smeri Krna in Krnskega jezera. Nadaljujemo mimo pastirske koče, kjer nas pot pripelje do razpotja, kjer nadaljujemo v smeri Krna (levo lahko vidimo Bogatin, Mali Šmohor in dom na Komni). Le po nekaj minutah hoje se nam odpre pogled na čudovito Krnsko jezero, obkroženo z zelenimi travniki, ki kar vabijo k oddihu in sprostitvi.

PO AKTIVNEM DNEVU

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po aktivnem dnevu:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec