Lovska koča Berebica

IZLET DO LOVSKE KOČE S ČUDOVITIMI RAZGLEDI

Lovska koča Berebica se nahaja na Starem Utru nad Trento. Staro Utro je poznano predvsem po stari vojaški cesti, ki so jo zgradili po koncu soške fronte. Od lovske koče je zelo lep razgled predvsem na bližnje vrhove v grebenu Veverice, v daljavi pa lahko vidimo tudi nekaj vrhov v Krnskem pogorju.
berebica

NAVODILA ZA POT

Iz Bovca se peljemo proti Kranjski Gori. V Spodnji Trenti nekaj 100 metrov za Galerijo Berebica bomo na levi strani ceste opazili kolovoz ter smerokaz za Berebico. Od tu se peljemo še nekaj 10 metrov po cesti, nato pa bomo na desni strani opazili primerno mesto za parkiranje.

berebica

Prvi jutranji razgled

berebica

Mulatijera po kateri se vzpenjamo

S parkirišča nadaljujemo nekaj 10 metrov ob glavni cesti v smeri Bovca. Na desni strani ceste bomo nato opazili kolovoz oz. mulatjero ter smerokaz za Berebico. Na začetku mulatjere je tudi tabla TNP.

berebica

Prvi sončni žarki na poti

berebica

Na 18. serpentini

Usmerimo se na omenjeno pot ter se pričnemo vzpenjati v serpentinah. Ovinki so tudi označeni s številkami. V prvem delu pot poteka po precej strmem pobočju, tako da se nam kljub gozdu občasno vseeno odpre lep razgled proti Soči ter na okoliške gore. Nekoliko višje prečimo ograjo in mulatjera nas vodi mimo nekaj urejenih vrtičkov. V nadaljevanju se nato še kar nekaj časa vzpenjamo v serpentinah, na 19. ovinku pa pridemo do manjšega razpotja ob katerem se nahaja studenček s pitno vodo. Tu se desno odcepi tudi lovska pot po kateri se tudi lahko pride na Staro Utro. Mi nadaljujemo po vojaški mulatjeri in pobočje postane nekoliko manj strmo. Takšna pot, ki še naprej poteka skozi gozd nas nato pripelje do križišča. Levo se odcepi pot proti planini Berebica do katere je le nekaj minut hoje, mi pa nadaljujemo desno in se še naprej vzpenjamo po mulatjeri, ki vodi na Staro Utro.

berebica

Razgled na Julijske Alpe

Še naprej se skozi gozd vzpenjamo v serpentinah vse do zadnje 24. serpentine. Mulatjera, ki je v precej slabem stanju nato kmalu postane položnejša in preči vse bolj strma pobočja. Takšna pot s katere se nam odpirajo čudoviti razgledi nas nato kmalu pripelje na Staro Utro kjer se nahaja tudi Lovska koča Berebica.

PO AKTIVNEM DNEVU

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po aktivnem dnevu:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec