Poletje v Soški dolini

DOGODKI V DOLINI SOČE

Dobrodošli v dolini Soče, kjer vas čakajo dogodivščine in neokrnjena narava! Dolina, znana po kristalno čisti reki, visokih gorah in številnih dejavnostih na prostem, ki vas bodo ohranjale aktivne in angažirane v poletnih mesecih.

Če iščete edinstveno in navdihujoče poletno doživetje, potem ne boste razočarani nad dogodki v Dolini Soče. Od Juriša na Vršiču do Tedna restavracij, najde se nekaj za vsakogar.

GONI PONI

3. junij 2023
Lokacija: Kranjska gora, Vršič

 

Če iščete nekaj bolj adrenalinskega, potem je pravi dogodek za vas Red Bull Goni Pony. Na tej edinstveni dirki se tekmovalci podajo na zahtevno terensko progo na mini motorjih. To je vznemirljiv in zabaven dogodek, ob katerem vam bo zaigralo srce.

VEČ O DOGODKU

goni poni

Goni Poni, vir slike: Red Bull

SOČA OUTDOOR FESTIVAL

30. junij – 2. julij 2023
Lokacija: Tolmin, Sotočje

 

Za ljubitelje narave je odličen način za raziskovanje naravnih lepot doline Soče – Soča Outdoor Festival. Ta festival ponuja vrsto dejavnosti, vključno s pohodništvom, kajakaštvom in plezanjem. To je odlična priložnost, da poskusite nekaj novega in se povežete z naravo.

VEČ O DOGODKU

soca outdoor

Soča Outdoor Festival, avtor fotografije: Žiga Zupan/Sportida, vir slike: siol.net

MTB MARATON

2. julij 2023
Lokacija: Tolmin

 

Ljubitelji gorskega kolesarjenja ne boste zamudili Soča Outdoor Festivala: MTB maratona. Ta dogodek ponuja vrsto različnih poti, od lahkih poti za začetnike do bolj zahtevnih poti za izkušene kolesarje. To je odličen način za raziskovanje osupljive pokrajine doline Soče na dveh kolesih.

VEČ O DOGODKU

mtb maraton

MTB maraton, vir slike: MTB maraton

TRAIL RUN TEKME

V dolini Soče bodo v svojem elementu tudi trail tekači. Triglav Trail Run je zahtevna tekma, ki tekače popelje skozi nekaj najlepših pokrajin v regiji. Julian Alps Trail Run je še ena odlična možnost za tekače, ki želijo doživeti osupljivo lepoto Julijskih Alp.

 

18. – 20. avgust:  TRIGLAV TRAIL RUN

8. – 10. september:  JULIAN ALPS TRAIL RUN

triglav trail run

Triglav Trail Run, vir slike: 

44. JURIŠ NA VRŠIČ

2. september 2023
Lokacija: Vršič

Dogodek, ki ga mora obiskati vsak kolesarski navdušenec, je 44. Juriš na Vršič. Na tej vsakoletni prireditvi se kolesarji z vsega sveta podajo na zahteven prelaz Vršič, ki je znan po strmih klancih in osupljivi pokrajini. To je odlična priložnost za opazovanje tekmovanja nekaterih najboljših svetovnih kolesarjev na čudoviti lokaciji.

 VEČ O DOGODKU

juris na vrsic

44. Juriš na Vršič, vir slike: TD Kranjska gora

KULINARIČNI FESTIVALI

Za gurmane, ki želite doživeti kulinarične užitke doline Soče, je Teden restavracij dogodek, ki ga morate obiskati. Ta tedenski festival hrane ponuja priložnost poskusiti nekaj najboljših jedi v regiji, ki jih pripravljajo vrhunski kuharski mojstri.

 

24. marec – 2. april:  TEDEN RESTAVRACIJ

30. september:  JESTIVAL

jestival

Jestival, vir slike: Turizem Dolina Soče

BLITZ BOVEC MARATON

16. september 2023
Lokacija: Bovec

 

Bovec maraton vam v svojih 42 km ponuja čisto naravo. Ob pogledu na smaragdno lepotico Sočo boste pozabili, da tečete in ko se zazrete v vrhove mogočnih gora boste želeli teči še dlje. Da pa bo kakšen kilometer še lažje pretečen, vas ob trasi spremlja zvok harmonike, bobnov in glasno navijanje prijaznih domačinov. Vsekakor je to maraton, ki vas ne bo pustil ravnodušne.

VEČ O DOGODKU

mangart saddle

Blitz Bovec maraton, vir slike: Blitz Bovec maraton

SUMMER BOOGIE BOVEC

29. julij – 05. avgust 2023
Lokacija: Letališče Bovec

 

Boogie je v bistvu padalski festival in zajema običajno še več skakanja s še bolj organiziranimi skoki. Festival je odličen kraj za spoznavanje novih ljudi.

VEČ O DOGODKU

poletje in soča valley

Summer Boggie, vir slike: Skydive Bovec

Dolina Soče je fantastična destinacija za vse, ki si želijo aktivnega poletja, polnega avanture in osupljive pokrajine. Ne glede na to, ali ste kolesar, tekač, kajakaš ali ljubitelj hrane, se na tej čudoviti lokaciji najde nekaj za vas.

PO AKTIVNEM DNEVU

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po aktivnem dnevu:

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

apartmaji bovec