Slemenova špica

ČUDOVITI RAZGLEDI IN ZLATORUMENI MACESNI

Slemenova špica je prava ikona slovenskih gora, ki navdušuje tako domače kot tuje obiskovalce. Na številnih koledarjih lahko občudujemo slikovito jezerce pred imenitno goro. Slemenova špica, ki se nahaja le nekaj korakov nad jezeri, pa nam ponuja neverjetne razglede.

Iz vrha Slemenove špice se nam odpre čudovit pogled na skakalnice v Planici, kjer so zapisane številne zgodovinske in športne uspešnice. V daljavi pa lahko občudujemo tudi vrhove, ki se vzpenjajo nad slikovito dolino Tamar.

slemenova špica

NAVODILA ZA POT

S parkirišča na Vršiču se usmerimo na sprva slabo označeno pot, ki vodi na Mojstrovko in Sleme.

Po krajšem vzponu boste opazili večjo skalo s napisom “Mojstrovka levo”. Nadaljujte desno v smeri Slemenove špice in Hanzove poti proti Mojstrovki.

Nadaljujte po poti, ki se prečno vzpenja ob vznožju Šitne glave. Sčasoma se vam bo z desne strani pridružila pot iz smeri Erjavčeve koče. Po kratkem, a strmem vzponu boste prispeli na preval Vratca (1807 m), kjer se nahaja naslednje razpotje.

slemenova špica

Začetek poti, parkirišče na Vršiču

slemenova špica

Začetek poti, v smeri proti Slemenovi špici

Nadaljujte po desni poti, levo od Hanzove poti na Mojstrovko. Po nekaj minutah spusta boste prispeli nad dolino Tamar. Tu boste prečkali pobočja proti zahodu, pri čemer se pot prečno vzpne čez kratek, nekoliko bolj strm del. V tem delu vam bo v pomoč jeklenica, ki pa ni zahtevna za premagovanje. Le malo naprej se vam z desne pridruži pot iz Doline Tamar. Nadaljujte naravnost po poti, ki se občasno bolj vzpne, a kmalu vas bo pripeljala do jezerc na Slemenu, kjer boste imeli lep pogled na Jalovec. Nadaljujte rahlo proti desni mimo vpisne skrinjice in v nekaj minutah boste prispeli na vrh Slemenove špice.

slemenova špica

Slika poti

slemenova špica

Markacije na poti

slemenova špica

Na poti

slemenova špica

Na poti

PO AKTIVNEM DNEVU

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po aktivnem dnevu:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec