Slap Kozjak

NARAVNA ZNAMENITOST, KI USTVARJA PODOBO RAJSKEGA KOTIČKA

SLAP KOZJAK

Slap Veliki Kozjak je kljub skromni višini, eden najlepših slapov v Sloveniji. Slap, ki je visok 15 m, z vseh strani obdajajo strma ostenja, ki dajo slapu še poseben čar.

NAVODILA ZA POT

S parkirišča se usmerimo levo na široko turistično pot v smeri slapu Kozjak. Pot naprej nas sprva vodi čez travnik, nato pa preide v pas gozda, kjer se povsem približa reki Soči.

20231107_105532

Sledimo smerokazom

Gozna pot nas pelje proti slapu

Pot nato zavije desno in nas v rahlem vzponu pripelje do mostu čez potok Kozjak s katerega se nam odpre pogled na Mali slap Kozjak (možnost spusta pod slap).

Na poti prečimo nekaj mostov

Nadaljujemo desno in pot, ki poteka skozi gozd nas v nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje do potoka. Pot naprej se vzpne po dobro nadelani in zavarovani poti, ki nas v minuti nadaljnje hoje pripelje do razgledne točke na slap.

PO AKTIVNEM DNEVU

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po aktivnem dnevu:

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

residencesoca.si - apartmaji - apartments