Slap Kozjak

NARAVNA ZNAMENITOST, KI USTVARJA
PODOBO RAJSKEGA KOTIČKA

Slap Veliki Kozjak je kljub skromni višini, eden najlepših slapov v Sloveniji. Slap, ki je visok 15 m, z vseh strani obdajajo strma ostenja, ki dajo slapu še poseben čar.

NAVODILA ZA POT

S parkirišča se usmerimo levo na široko turistično pot v smeri slapu Kozjak. Pot naprej nas sprva vodi čez travnik, nato pa preide v pas gozda, kjer se povsem približa reki Soči.

Kozjak waterfall
hiking Soča valley

Sledimo smerokazom

nature Soča valley

Gozna pot nas pelje proti slapu

Pot nato zavije desno in nas v rahlem vzponu pripelje do mostu čez potok Kozjak s katerega se nam odpre pogled na Mali slap Kozjak (možnost spusta pod slap).

hiking Soča Valley

Na poti prečimo nekaj mostov

river Soča

Nadaljujemo desno in pot, ki poteka skozi gozd nas v nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje do potoka. Pot naprej se vzpne po dobro nadelani in zavarovani poti, ki nas v minuti nadaljnje hoje pripelje do razgledne točke na slap.

PO AKTIVNEM DNEVU

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po aktivnem dnevu:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec