Slap Boka

IZLET DO NAJBOLJ VODNATEGA IN

NAJMOGOČNEJŠEGA SLOVENSKEGA SLAPU

Slap Boka s skupno višino 144 metrov in širino 18 metrov sodi med najveličastnejše slapove v Evropi.

boka waterfall

NAVODILA ZA POT

Z izhodišča se najprej sprehodimo do mostu, s katerega se nam odpre lep pogled na slap Boka. Nadaljujemo na drugo stran mosta, od tam pa desno na široko pot v smeri Boke.

slap boka

Začetek poti, parkirišče

slap boka

Začetek poti, pri parkirišču

Široki poti sledimo le nekaj korakov, nato pa nas oznake za razgledno točko Boka usmerijo levo na postopoma vse bolj strmo pešpot. Pot se sprva vzpenja skozi gozd, nato pa nas po približno 20 minutah pripelje ob rob razglednega in mestoma prepadnega grebena. Vzpon nadaljujemo večinoma po levi strani grebena kar strmo navzgor.

Boka

Na poti proti razgledišču

Pri razgledišču

Višje se pot grebenu umakne v levo in se nadaljuje skozi redek gozd. Nekaj minut višje se pot spet približa grebenu in nas pripelje na razpotje, kjer nadaljujemo desno v smeri razgledišča Boka. Od razpotja v nekaj korakih dosežemo omenjeno razgledišče, s katerega se nam odpre lep pogled na slap Boka.

boka waterfall in winter

Slika slapa v zimskem času

slap boka

Razgled na poti proti vrhu slapa

PO AKTIVNEM DNEVU

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po aktivnem dnevu:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec