Muharjenje

IZBERITE VAŠO NASLEDNJO MUHARSKO DOGODIVŠČINO

Muharjenje na smaragdni reki je edinstvena izkušnja, lov na izmuzljivo soško postrv pa svojevrsten izziv. Ne glede na to ali ste prekaljen ribič ali čisti novinec, sprejmite klic divje alpske krasotice in si privoščite ribiški oddih, ki ga ne boste pozabili. Na lov na velikanko med postrvmi se podajte sami ali pa z lokalnim strokovnjakom, ki vam bo pokazal najboljše kotičke za metanje muhe. Če ste začetnik, vam bo razkril skrivnosti tega starodavnega načina ribolova, če pa že imate nekaj izkušenj, boste z njegovim vodstvom izboljšali svojo muharsko tehniko in jo prilagodili ribolovu na divjih rekah. 


SEZONA: april – oktober

Ime priimek – to je prostor za predstavitev vodiča, če ga imamo.

ZAKAJ MUHARJENJE NA REKI SOČI?

Reka Soča in njeni pritoki veljajo za edinstveno destinacijo za muharjenje, ki je dejansko edina vrsta ribolova, ki je dovoljena na reki Soči.

fly fishing

RIBE V SOŠKI DOLINI

 

Ribja populacija je številna po vsej Soči. Vključuje soško postrv, šarenko in lipana, ki se razlikuje od drugih vrst lipana v Sloveniji.

fly fishing

Soška postrv (avtor fotografije: www.socatrout.com)

grayling fly fishing

Lipan (avtor fotografije: www.socatrout.com)

soča trout fly fishing

Potočna postrv (avtor fotografije: www.socatrout.com)

fly fishing

Ameriška postrv (avtor fotografije: www.socatrout.com)

ZALJUBITE SE V SMARAGDNO LEPOTICO

 

Zgornji tok Soče je hiter, s številnimi brzicami, slapovi in tolmuni. Na številnih območjih reka teče po tesnih globelih. Reko Sočo odlikujejo smaragdna barva, beli kamenčki in vijugasta struga, ki teče skozi zeleno dolino, nad katero se dvigajo zasnežene gore.

 

OD APRILA DO KONCA OKTOBRA

 

Lovna sezona se prične konec marca in zaključi konec septembra za soško postrv in konec oktobra za šarenko. Za več informacij se obrnite na naše prijazno osebje ali pa obiščite spletni mesti:
https://www.ribiska-druzina-tolmin.si/cenik-in-pravila-ribolova/ in
https://www.zzrs.si/page/ribolovni-revir-soca/ 

reka Soča

VODNIKI, KI JIM ZAUPAMO

PO DNEVU V VODI

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po dnevu v vodi:

 

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

 

apartmaji bovec