Vikend delavnica: Ledeni potop v reko Sočo in uvajanje hladnih prh v vsakdan

Vikend delavnica: Ledeni potop v reko Sočo in uvajanje hladnih prh v vsakdan

Kolikokrat ste že slišali, da ima tuširanje z mrzlo vodo pozitivne učinke na telo in duha? Morda ste si že prebrali, da tuširanje s hladno vodo prebudi telo in duha, da krepi imunski sistem in zmanjšuje možnosti za nalezljive bolezni, da izboljšuje pretok krvi in spodbuja boljše splošno zdravje srčno – žilnega sistema, da hladne prhe pomagajo pri zmanjševanju simptomov in posledic stresa ter da blažijo simptome depresije. Hladen tuš pred spanjem pripomore k bolj kvalitetnemu spancu, izboljšuje pa tudi videz kože in las.

TERMIN: petek, 23. 9. – nedelja, 25. 9. 2022
TRAJANJE: 3 dni/ 2 noči
IZVAJALEC: Luka Turk in Residence Soča
LOKACIJA: Residence Soča, vas Soča, le nekaj metrov od hladne smaragdne lepotice reke Soče

ZAKAJ SE UDELEŽITI DELAVNICE?

• Pridobivanje znanj o učinkih mraza na telo, o pravilnih telesnih pripravah na ledeni potop ter o zdravem prehranjevanju,

• Učenje zavestnega dihanja in drugih dihalnih tehnik,

• Jutranje raztezanje,

• Večerno druženje,

• Družba somišljenikov in priložnost, da z vprašanji zasujete
7-kratnega svetovnega prvaka v ledenem plavanju,

• Priložnost za raziskovanje Triglavskega narodnega parka.

Kolikokrat ste že slišali, da ima tuširanje z mrzlo vodo pozitivne učinke na telo in duha? Morda ste si že prebrali, da tuširanje s hladno vodo prebudi telo in duha, da krepi imunski sistem in zmanjšuje možnosti za nalezljive bolezni, da izboljšuje pretok krvi in spodbuja boljše splošno zdravje srčno – žilnega sistema, da hladne prhe pomagajo pri zmanjševanju simptomov in posledic stresa ter da blažijo simptome depresije. Hladen tuš pred spanjem pripomore k bolj kvalitetnemu spancu, izboljšuje pa tudi videz kože in las.

Prednosti tuširanja s hladno vodo je torej veliko. Zakaj nas potem še vedno že sama misel na hladen tuš zmrazi? Kako premagati odpor, ki ga čutimo do mraza? Vpeljevanje vsake nove navade v svoje življenje ni enostavno. Predvsem moramo premagati najprej naše psihološke prepreke. Luka Turk, ki je moral v svojem življenju čez marsikatero nezavidljivo situacijo, vam bo predal svoje nasvete kako obrniti življenje na bolje, zgolj z lastno voljo in s prijateljevanjem z mrazom. Vse pa je vedno lažje, ko lahko izkušnjo delimo s somišljeniki. Zato vas vabimo, da se nam pridružite na delavnici ledenega potopa in uvajanja hladnih prh v naš vsakdan.

PROGRAM DELAVNICE:

 

CENA: 550 € / osebo

 

V ceno je vključeno:

 • 2 x nočitev v Residence Soča v dvoposteljni sobi v Premium apartmaju
 • 2 x zajtrk v apartmaju (cekar lokalnih dobrot)
 • 1 x večerja v bližnji restavraciji
 • 1x kosilo v bližnji restavraciji
 • 2 x voden ledeni potop v bližnjo Sočo
 • Brezplačna izposoja E-koles
 • Organizacija strokovne delavnice
 • DDV 

DOPLAČILA:

Access Bars je nežna tehnika, kjer z dotikom 32 točk na glavi, spdbudimo, da možgani preidejo v theta stanje, Access bars terapija aktivira samozdravljenje telesa ter odpira prostor zavedanja v našem življenju. Zgodi se razelektritev in na ta način se sprostijo vse energije, ki so ujete v možganih in telesu.

Prepustite se zdravilnim dotikom naših dveh izkušenih maserjev, ki bosta iz vašega telesa odstranila še zadnje sledi kakršnekoli napetosti. Z intuitivnimi prijemi, ki sta jih razvila skozi svojo dolgoletno prakso pa vam bosta priskočila na pomoč tudi pri športnih poškodbah in vas razbremenila bolečin. Z uporabo glasbe, prijetne svetlobe in čudovitih vonjev bosta vaš apartma spremenila v oazo miru, ki bo spodbujala popolno sprostitev telesa, uma in duha. 

Doplačilo za svojo sobo in kopalnico v apartmaju (delitev apartmaja z ostalimi udeleženci): 50 €/ noč

Doplačilo za svojo enoto (Studio apartma): 100 EUR / na osebo na noč

Kosilo in večerja sta vključena v ceno, plačate samo pijačo.

 

Turistična taksa: 2€ / dan

 

Največje število udeležencev: 16 

Najmanjše število udeležencev: 4 
Opomba: Delavnica bo zagotovljena v primeru najmanjšega števila udeležencev. 

 

KDO JE LUKA TURK?

 

Luka Turk je nekdanji olimpijski plavalec (OI Peking, 2008) in vojak, danes pa učitelj gibanja in osebni trener. Preprost Radovljičan si je s plavanjem v mrzli vodi razširil zavest, prebudil telo in okrepil um ter našel svoje poslanstvo, ki ga zdaj s strastjo predaja naprej. Luko je navdušil Wim Hof z njegovo ganljivo življenjsko zgodbo in dihalnimi tehnikami za premagovanje mraza. 

Kmalu se je bolj za hec prijavil na prvo tekmovanje v ledenem plavanju na Bledu. Osvojil je prvo mesto. Hlad blejskega jezera je v njem prebudil željo po večjih izzivih.Ko je izvedel, da obstajajo svetovna prvenstva, na katerih se pogumneži merijo v plavanju na kar 1000 metrov, v vodi, ki ne sme imeti več kot 5 stopinj Celzija, je našel svojo motivacijo. Misel na to, da je človeško telo zmožno preplavati tako veliko razdaljo pri tako nizkih temperaturah, mu ni dala miru. Začel je s pripravami in že po pol leta osvojil prvi naslov svetovnega prvaka. V slabih dveh letih je Luka postal kar 7-kratni svetovni prvak v ledenem plavanju. Luka, ki ga poznate tudi iz šova Exatlon, je danes osebni trener, maser in strokovnjak za ledene potope. Dovolite mu, da vam približa kombinacijo tehnik dihanja in vaj za telo, ki jih je razvil na podlagi metode Wima Hofa in se v njegovi družbi potopite v hladno alpsko reko Sočo, le nekaj metrov od naselja Residence Soča. Naučili se boste kako s pravilnim dihanjem in telesnimi vajami pripraviti telo in um na izjemno hladne temperature, izvedeli boste kaj vse se dogaja znotraj vašega telesa in uma ob soočanju z mrazom in najpomembneje – sami sebi boste dokazali, da ste veliko močnejši, kot ste mislili. Luka pa bo z vami delil tudi svoj trik za pripravo zdravih obrokov ne glede na to, kaj imate trenutno v hladilniku.

ZA KOGA HLADNI POTOPI NISO PRIMERNI?


Metodo lahko izvaja vsak zdrav posameznik. Poslušajte svoje telo in nikoli ničesar ne izsilite.

Izvajanje metode odsvetujemo, če imate:

 • epilepsijo
 • visok krvni tlak (še posebej če jemljete zdravila),
 • koronarno srčno bolezen (npr. angino pektoris ali stabilno angino),
 • zgodovino resnih zdravstvenih težav, na primer srčne odpovedi ali kapi,
 • migrene (v tem primeru vam priporočamo, da ste previdni pri kopanju v ledeni vodi).

V Residence Soča si želimo gostom ponuditi kvalitetne delavnice, s katerimi boste pridobili vseživljenjska znanja, ki bodo oplemenitila vaš vsakdan. Vabljeni, da se nam pridružite in s skupino podobno mislečih korak za korakom izboljšate kvaliteto življenja!

 

 

 

 

PRIJAVA

 

Za prijavo na delavnico, prosimo izpolnite spodnji obrazec.
Za več informacij smo na voljo na info@residencesoca.si ali  031 739 244.