Božična vas

ZA DRUŽINE
vikend pobeg s prihodom Božička
v decembru

V decembru v Residence Soča pripravljamo posebno vikend ponudbo za družine s pestrim programom za otroke in trenutki razvajanja za starše.

 

PROGRAM

 

Petek:


od 15.00: Prijava na recepciji

 

19.00 – 21.00: Druženje ob ognju

Residence Soča v decembrskih večerih zažari v soju božičnih lučk, praznično okrašenih smrek in toploti plamenov iz kurišč. Ob ognju vam bo na voljo vse, kar potrebujete, da si spečete kostanj ali sladkorne penice. Čas je za decembrsko druženje ob kozarcu kuhanega vina ali toplega čaja!

Sobota:

 

8.00: Zajtrk v apartmaju

Cekar lokalnih dobrot iz ekoloških kmetij.

Poskusite domači jogurt z okoliških ekoloških kmetij ter slavni ovčji sir – bovški sir, ki velja za posebno specialiteto in je poznan po vsej Sloveniji. Privoščite si lokalno pridelane suhe mesnine, ki so sušene v več kot 100 let starih kraških kamnitih kleteh, kar jim daje čudovit vonj in pristen okus. Posladkajte se še z lokalnim medom iz alpskih cvetlic in prav posebno domačo marmelado iz Vipavske doline, ki vam bo narisala nasmeh na obraz.

 

 

9.00 – 11.00:

Božično ustvarjanje z varuško Mihaelo 

Vaši otroci bodo dopoldan preživeli z varuško. Izdelovanje lantern, pravljice o soški dolini in druge ustvarjalne dejavnosti bodo zagotovo poskrbele za nepozaben dopoldan.

 

11:00: Prihod Božička

Otroke bo po jutranjem ustvarjanju obiskal Božiček!

Čas v dvoje
Medtem, ko se vaši otroci zabavajo v varnih rokah, si vi lahko privoščite katero od aktivnosti, za katero so otroci še premajhni. Povpnite se na bližnji hrib ali pa si privoščite masažo v dvoje v sproščujočem ambientu vašega apartmaja. Na voljo imamo klasično masažo ali access bars terapijo.

 

12.00 – 18.00: Čas za zimsko raziskovanje

Soška dolina tudi v zimskem času ponuja veliko možnosti za raziskovanje in zabavo. Nadenite si tople rokavice in se odpravite na raziskovanje Soške poti, obiščite pozabljeno Lemovje, v primeru zadostnega snega pa vam je na voljo tudi sankanje na smučišču Mangart oz. na okoliških klancih in krpljanje.

 

Da bodo spomini res nepozabni, lahko na recepciji prevzamete polaroidni fotoaparat in za vedno ovekovečite vaša zimska doživetja.

 

18.00 – 21.00:

Delavnica opazovanja zvezd in pohod z lanternami

V sodelovanju z astronomskim društvom Javornik v sobotnih večerih organiziramo delavnico opazovanja zvezd. Ogledali si bomo planetarne meglice, zvezdne kopice in planete, Luno in zanimivosti iz ozvezdja Orion. 

Nedelja:

 

10.00 – 15.00:

(Pozna) odjava in odhod domov

V kolikor bi radi nedeljo izkoristili za dodatno potepanje, vam je na voljo pozna odjava. 

Ideje za potepanja ali krpljanje v primeru snega:

Pravijo, da se po jutru dan pozna. Predstavljajte si, kakšen dan bo pred vami, če ga pričnete s pogledom na sončni vzhod z dvatisočaka. Na vse zgodaj se zapeljite po najvišji slovenski gorski cesti do Mangartskega sedla in spočiti uživajte v božanju prvih jutranjih žarkov. Če pa je tudi to prezgodaj, preprosto zamenjajte vzhod za sončni zahod.

Iz apartmaja se odpravite po soški poti v dolino Lepeno. Pot vas bo vodila mimo znamenitih soških korit do sotočja Soče in Lepenjice. Podajte se naprej ob strugi slednje in kmalu se boste znašli na očarljivi gozdni stezici, ki vodi do prav posebnega kraja, Šunikovega vodnega gaja. Ko boste prečkali male lesene mostičke, ki se dvigajo nad smaragdnimi tolmuni, se boste počutili kot da ste zašli v pravljično deželo. Pobožajte z mehkim mahom obrasle skale in dovolite, da vam zdravilne vodne kapljice orosijo obraz. Šunikov gaj je močno energijsko stičišče, ki vam bo zagotovo povrnilo moči.

 

Izhodišče in okvirni čas hoje:
Soča – Šunikov vodni gaj: 1 ura hoje
Več informacij o Šunikovem vodnem gaju si lahko preberete tukaj.

Skozi aromatičen starodavni gozd se povzpnite po kozji stezici do zapuščenega zaselka Lemovje, ki leži sredi pobočja Bavškega Grintavca. Zaprite oči in morda boste le zaslišali droban utrip vasice, ki je nekoč stala na tem odročnem mestu. Odprite oči in dovolite, da vas očarajo zapuščene kmetije, ki še odražajo značilno lokalno arhitekturo. Opuščeni pašniki obdani s kamnitimi zidovi ter ostanki teras, kjer so 50 let nazaj še gojili krompir, vam bodo izdali, kakšno je bilo tu življenje nekoč. Če vas bodo krasni razgledi na dolino Vrsnik napolnili z energijo, se podajte še naprej na Planino nad Sočo (1400 m).

 

Izhodišča in okvirni čas hoje:
Soča – Lemovje: 45 minut
Soča – Planina nad Sočo: 2 uri in 30 minut

Za doplačilo in po predhodnem dogovoru vam lahko v nedeljo organiziramo tudi helikopterski panoramski let, ki vas popelje preko Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka, kjer si iz zraka ogledate slavna Triglavska jezera in lahko občudujete našo najvišjo goro Triglav.

Residence Soča – pravljica sredi Triglavskega narodnega parka

 

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje.

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu. 

 

PAKET VKLJUČUJE:

 • 2x nočitev v Superior apartmaju za 4-5 oseb
 • 1x cekar lokalnih dobrot in penina Frelih 0.75l
 • 1x lov na zaklad ob prihodu;
 • 1x predlogi za kvalitetno preživljanje prostega časa v naravi in v apartmaju;
 • pogostitev ob ognju (kostanj, penice, kuhano vino in čaj)
 • božična ustvarjalnica za otroke in prihod Božička
 • delavnica opazovanja zvezd
 • brezplačna izposoja družabnih iger;
 • brezplačna izposoja pohodniških palic ter nasvet za pohodniške ture po vaši meri.

CENA DRUŽINSKEGA VIKEND PAKETA: 790€

 

V CENO NI VKLJUČENO:

 • Turistična taksa odrasli: 2 € na dan
 • Turistična taksa otroci 7-18 let: 1 € na dan
 • Hišni ljubljenčki: 40 € na dan

 

DODATNE STORITVE (za doplačilo):

Access Bars je nežna tehnika, kjer z dotikom 32 točk na glavi, spdbudimo, da možgani preidejo v theta stanje, Access bars terapija aktivira samozdravljenje telesa ter odpira prostor zavedanja v našem življenju. Zgodi se razelektritev in na ta način se sprostijo vse energije, ki so ujete v možganih in telesu.

70 € / osebo (50 min)

Prepustite se zdravilnim dotikom naših dveh izkušenih maserjev, ki bosta iz vašega telesa odstranila še zadnje sledi kakršnekoli napetosti. Z intuitivnimi prijemi, ki sta jih razvila skozi svojo dolgoletno prakso pa vam bosta priskočila na pomoč tudi pri športnih poškodbah in vas razbremenila bolečin. Z uporabo glasbe, prijetne svetlobe in čudovitih vonjev bosta vaš apartma spremenila v oazo miru, ki bo spodbujala popolno sprostitev telesa, uma in duha.

50 € / osebo (30 min)
70 € / osebo (50 min) 

Cekar ‘Kuhajmo skupaj’ vsebuje recept in sestavine za pripravo tradicionalnih lokalnih jedi – frika, čompe in skuta.

od 15€ naprej

V sodelovanju z gorskim vodnikom Johannesom Bergforsom organiziramo tudi voden pohod s krplji. Pohod traja 3 ure, lokacija pohoda se določi glede na snežne pogoje. Največkrat je za krpljanje primerna okolica Mangarta.


Cena triurnega pohoda je 180€ za 2 osebi (vključen najem potrebne opreme). Za vsako dodatno osebo je cena 70€ na osebo.

 

 

 

POVPRAŠEVANJE

 

Za več informacij, prosimo izpolnite spodnji obrazec.

Na voljo pa smo vam tudi na info@residencesoca.si ali  031 739 244.