Novice

Valentinova zimska pravljica!

Za Valentinovo letos presenetite svojega partnerja s popolnim oddihom v neokrnjeni naravi Triglavskega narodnega parka. Z roko v roki se sprehodita po zasneženih gozdnih stezicah, uživajta v neokrnjeni zimski naravi in ustvarita nepozabne spomine ob najbolj slikoviti slovenski reki. Prepustita se razvajanju z vrhunsko kulinariko, masažo v apartmaju ter prvovrstnimi vini. Iskrice zagotovljene!

Preberi več

Zimska pravljica ob reki Soči – družinski oddih

Zima v Soški dolini ponuja nešteto možnosti za raziskovanje neokrnjene, magične zimske narave. Sankanje, krpljanje, smučanje ali turna smuka, ustvarjalne delavnice za otroke, za starše pa razvajanje v savni ali ob masaži. Za vas imamo popoln zimski pobeg.

Preberi več

Turna smuka na neobljudenih pobočjih Soške doline

Težko se je upreti čistemu belemu objemu smetanastih gora. Smučanje po nepretrgani snežni odeji prinaša občutek neskončne svobode. Ko vam adrenalin požene po žilah, občutite nepopisen mir in globoko povezanost z naravo. To je čar turnega smučanja.

Preberi več

Ideja za pohod: Čisti vrh

Čisti vrh je 1875 m visoka gora, ki se nahaja severno od grebena Špičja, točneje na razgledni vzpetini nad sedlom Čez Drt. Z vrha, na katerem je vpisna skrinjica, se nam odpre lep razgled na večino najvišjih gora, ki obdajajo dolino Trente.

Preberi več

Ideja za pohod: Zadnjiški Ozebnik

Zadnjiški Ozebnik je malo poznana gora nad dolino Zadnjice z lepim razgledom na vrhove nad dolino reke Soče. Je mogočna gora, ki se z visokimi strmimi stenami dviga nad dolinami Trento, Zadnjico in Trebijskim dolom. Ker na vrh ne pripelje nobena markirana pot, smo na vrhu deležni miru.

Preberi več

Soča – raj za muharjenje

The Soča river and its tributaries are considered a unique destination for fly fishing, which is indeed the only kind of fishing that is allowed on the Soča river.

Preberi več

Družinski vikend paket: Božična vas

Ko iz soške doline oddide jesen, se v Residence Soča prebudi božična vas. Večeri ob ognju, obisk božička, delavnice za otroke, za starše pa sproščanje v objemu apartmaja. Mogoče pa nas osrečijo tudi prve snežinke!

Preberi več

Zelena poslovna srečanja v raju sredi Triglavskega narodnega parka

Neštete gozdne stezice, slapovi, tišina alpskega gozda in neposredna bližina najbolj slikovite slovenske reke bodo poskrbeli, da bo vaše poslovno srečanje ostalo v nepozabnem spominu udeležencev in poslovnih partnerjev.

Preberi več

Vikend delavnica: Ledeni potop v reko Sočo in uvajanje hladnih prh v vsakdan

Kolikokrat ste že slišali, da ima tuširanje z mrzlo vodo pozitivne učinke na telo in duha? Morda ste si že prebrali, da tuširanje s hladno vodo prebudi telo in duha, da krepi imunski sistem in zmanjšuje možnosti za nalezljive bolezni, da izboljšuje pretok krvi in spodbuja boljše splošno zdravje srčno – žilnega sistema, da hladne prhe pomagajo pri zmanjševanju simptomov in posledic stresa ter da blažijo simptome depresije. Hladen tuš pred spanjem pripomore k bolj kvalitetnemu spancu, izboljšuje pa tudi videz kože in las.

Preberi več

Vse poti vodijo skozi Sočo oziroma vse tiste najlepše!

Če ste ljubitelj pohodništva, vas razveselimo z novico, da mimo Rezidence Soča potekajo najbolj znane, slikovite in priljubljene pohodniške poti v Sloveniji. Vas Soča leži v objemu dvatisočakov zahodnih Julijskih Alp, pod gorskim grebenom, ki se začne s Svinjakom na zahodu in se preko 2347 m visokega Bavškega Grintavca, severno od vasi, konča s Trentskim Pelcem nad Zadnjo Trento. Soča je idealno izhodišče za osvajanje vrhov in pohodniške podvige vseh zahtevnosti. Prav mimo našega dvorišča pa vodijo tudi poti, ki navdušujejo ljubitelje večdnevnih pohodniških preizkušenj.

Preberi več

Ste vedeli, da ima tudi Soča svojega Kralja?

Mala vasica na pol poti med Bovcem in Trento ima le okoli 150 prebivalcev – a imajo čisto svojega Kralja. Verjetno tudi najbolj znanega Kralja! Bi ga radi videli? V Residence Soča našim gostom z veseljem uredimo obisk.

Preberi več

S spoštovanjem do Triglavskega narodnega parka

Ker ste se odločili za nastanitev v Triglavskem narodnem parku vemo, da ste velik ljubitelj narave. Pa veste kako lahko naravi izkažete kar največjo mero spoštovanja? Kaj lahko storite, da se bo poslanstvo parka udejanjalo še stoletja v prihodnosti? Tudi vi lahko postanete ambasador neokrnjene narave, le sledite naslednjim preprostim navodilom.

Preberi več