Naša zgodba

NAŠA ZGODBA

To ni pravljica, to je naš dom!

Izven glavnih poti, v objemu gora in neokrnjene narave boste odkrili kraj, ki vas bo navdušil s svojo edinstvenostjo. V vasici Soča, v osrčju Triglavskega narodnega parka, kjer se je čas za trenutek ustavil se nahaja Residence Soča. Daleč od vsakdana, izven uhojenih poti, se prepustite nepozabnim doživetjem, ki vam jih ta kraj ponuja.


V majhni alpski vasi Soča, ki je obdana za gorami in smaragdno reko smo ustvarili prav poseben kotiček in ga poimenovali Residence Soča. Želeli smo ustvariti prostor kjer boste, obdani z neokrnjeno naravo, lahko izkusili popolni mir v udobju vrhunsko opremljenih apartmajev.


Bovec je oddaljen le slabih 12 kilometrov. Residence Soča tako ponuja popoln oddih za vse tiste, ki se želite umakniti vrvežu ‘slovenske prestolnice adrenalina’ in biti še vedno dovolj blizu vsem razburljivim aktivnostim, ki jih le ta ponuja.


Naša globoka želja je delovati v skladu z načeli trajnosti in ohranjanja neokrnjene narave ter našim gostom ponuditi možnost visoko kakovostnega bivanja prav v osrčju Triglavskega narodnega parka. Želimo si dvigniti standard ponudbe v dolini Soče, saj verjamemo da gre za eno izmed najbolj čarobnih pokrajin v Sloveniji, ki si zasluži najvišje spoštovanje.

KAJ JE ZAME SOČA?

Če se zazrem nazaj, čisto na začetek, ko se je ideja o Residence Soča šele rojevala in dobivala prve obrise, je bilo jasno eno. Želeli smo ustvariti nekaj, kar bi odražalo globoko ljubezen in spoštovanje do gora, narave, pristnosti ter duha in kulture tega prostora. Ob tem so se začela porajati tudi prva vprašanja. Smo se pripravljeni lotiti projekta v Zgornjem posočju, v Triglavskem narodnem parku, kjer je vse tako zapleteno, kjer se bomo srečevali s številnimi preprekami in omejitvami, kjer ima glavno besedo narava in kjer ona odreja tempo, in konec koncev niti ne veš, koliko dni na leto bodo kapacitete sploh zasedene…?

 

In potem sva z možem šla tja, stopila na tisti kos zemlje. Ko te gore, to dolino in to reko pobožajo sončni žarki, …. si nor, če take priložnosti ne zagrabiš. Ali pa si nor, če jo, in tako zaljubljeno in predano razvijaš projekt, kot smo ga mi; z zavedanjem, da je ta delček zemlje tako edinstven in tako čaroben, da mora prav vsak košček te velike sestavljanke zasledovati ta ideal (ali mu biti vsaj v oporo) in se poklopiti, da se na koncu pogledu odpre čudovita slika.

 

Ko danes gledam dokončan projekt, sem srečna. Nobenega dvoma več ni, ovire smo uspešno premagali, tudi narava nam je bila naklonjena.

In ko se tu v naši Residence Soča zjutraj prebudim in odprem oči ter se zazrem proti goram, ali se ob prvih sončnih žarkih sprehodim do Soče in očarano občudujem meglice, ki plešejo nad njeno gladino, začutim, da je to to. Da sem eno z naravo, mirna in srečna. In želim si, da vsak gost, ki prestopi naš prag, začuti prav to. Da v udobju naših nastanitev najde svoj mir in dobro počutje. Si ob srebanju čaja iz lokalnih zelišč ali ob rezini domačega ovčjega sira spočije pogled in napolni duha. Se v objemu naših apartmajev počuti kot doma ali (zakaj ne) še lepše. Začuti pristnost, a obenem prefinjenost in pozornost do detajlov, s katerimi smo želeli pričarati edinstveno izkušnjo, ki bi jo gosti radi podoživljali in se k njej vračali.

 

Smo seveda šele na začetku poti, naša zgodba se tu še zdaleč ne konča. Dan za dnem pišemo nova poglavja, se učimo in dopolnjujemo ter nadgrajujemo našo ponudbo v želji, da bi zadostili pričakovanjem najzahtevnejših gostov. Vsem, ki so dodali svoj kamenček v mozaik te krasne zgodbe sem neizmerno hvaležna za ves trud, predanost in vnemo. Prispevek čisto vsakega od soustvarjalcev neizmerno cenim.

 

In nenazadnje…. Resda pravijo, da za vsakim uspešnim moškim stoji uspešna ženska, sama pa menim, da to velja v obe smeri. Če si lahko štejem ta projekt za uspeh, je to gotovo tudi zato, ker za mano stoji moj mož. Hvala, Borut!


– Maja Lozej, direktorica

TNP