Joga

POLDNEVNI PROGRAM

JOGA V NEOKRNJENI NARAVI DOLINE SOČE

Da lahko polno doživimo dolgo pričakovane počitnice, je pomembno, da smo čuječi in da znamo ceniti vsak skupni trenutek. Kaj hitro namreč na to pozabimo, počitnice minejo, mi pa nestrpno pričakujemo naslednje. 

Naše ure joge v vasi Soča, vam pomagajo popolnoma izkusiti trenutek, v katerem ste.

Ure so primerne za vse stopnje znanja, od začetnikov do izkušenih jogistov. Jogo izvajamo na zunanji joga platformi, kjer neokrnjena narava poskrbi za aktivacijo vseh čutil!

VEČ O INŠTRUKTORICI: PETRA

 

LETO ROJSTVA: 1994
IZOBRAŽEVANJE: Diplomirani ekonomist
NAJLJUBŠI HOBI: Prosto potapljanje
NAJLJUBŠA ŽIVAL: Konj
CERTIFIKATI:
YTT-200
GOVORENI JEZIKI:
Slovensko, angleško, hrvaško, nekaj španskega

 

Petrin glavni cilj v življenju je ustvariti življenjski slog, ki ga uživa. Opravljala je veliko služb, a kakorkoli že, rada dela v turizmu. Vedno pravi, da se tudi sama počuti, kot bi bila na enem od svojih potovanj. Vodi tudi tečaje revitalizacijske joge.
Z jogo se je prvič resneje srečala med življenjem v Španiji. Kmalu je joga postala del njenega vsakdana. Ta ljubezen jo je odpeljala v Indijo, ki jo zdaj vidi kot pomemben dogodek, ki ji je popolnoma spremenil življenje. Joga je njena večna spremljevalka, rada vadi in poučuje. 

ZAKAJ  JOGA?

Joga vas lahko naredi močnejše in prožnejše. To je odličen način, da ostanete gibčni in energični. Počutili se boste tudi bolj osredotočeni in pozorni. In joga vam lahko pomaga, da se počutite odlično in bolje funkcionirate v vsakdanjem življenju.

 

Pomaga izboljšati naslednja stanja:

 • Slaba cirkulacija krvi
 • Visok krvni pritisk
 • Artritis
 • Osteoporoza
 • Omejena mobilnost
 • Bolečine v spodnjem delu hrbta
 • Težave z dihanjem
 • Glavoboli
 • Napetost ali stres
 • Depresija

Vadba joge v dolini Soče

Nežni gibi joge so velik razlog, zakaj je tako priljubljena. Joga je dobra za ljudi, ki že nekaj časa niso bili aktivni. Dobro je za ljudi, ki imajo določene zdravstvene težave, kot sta artritis ali osteoporoza. Vaje lahko spremenite tako, da ustrezajo vašim potrebam. Toda joga je odlična tudi, če ste že v formi in želite zahtevno vadbo. Ko z jogo postanete močnejši in gibčnejši, je lažje izvajati druge vrste vadbe, kot so ples, hoja ali plavanje.

DSC_3340
DSC_3312
DSC_3329
DSC_3296
DSC_3338

Hatha joga je veja joge, ki uporablja fizične tehnike za ohranjanje in usmerjanje vitalne sile ali energije. Sanskrtska beseda haṭha dobesedno pomeni “sila”, namiguje na sistem fizičnih tehnik. 

Hatha joga se osredotoča na držo in dihalne tehnike, tradicionalno za usmerjanje vitalnega vira energije. 

 

Vadba vključuje dihanje, telo in um, tečaji pa običajno obsegajo od 45 do 90 minut dihanja, položajev joge in meditacije.

 

Tehnike dihanja hatha joge lahko zasledimo v 1. stoletju v budističnih in hindujskih besedilih, vendar je minilo še 1000 let, preden je bila uporaba jogijskih položajev ali asan zabeležena kot način za krepitev vitalne energije.

Opis slike

Opis slike

PO DNEVU JOGE

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po dnevu joge:

 • whirlpool in savna,
 • masaže v apartmaju,
 • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
 • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

residencesoca.si - apartmaji - apartments