Gorništvo

Kdor pleza na najvišje gore,
se smeji vsem tragedijam, resničnim ali izmišljenim.
Friedrich Nietszche

GORNIŠTVO V DOLINI SOČE

Gorništvo in alpinizem sta v dolini Soče prav posebno doživetje. Stene v Triglavskem narodnem parku so čudovita kulisa za vsakogar, pravo soočenje z njimi pa priporočamo le izkušenim.

 

V dolini Soče vas vabijo severnoprimorske stene. Ena izmed teh, ki pusti največji vtis je prav gotovo Loška stena, ki se razprostira 7km na široko in predstavlja eno največjih ostenj v slovenskih gorah.

 

Seveda pa so Bovec, Kobarid in Tolmin, obdani z vrhovi Julijskih Alp nudi odlično izhodišče za alpinistične podvige različnih zahtevnost. 

Sem Igor Kremser, gorski vodnik z mednarodno licenco IFMGA, rojen leta 1987. Skozi svojo alpinistično kariero sem se udeležil odprav v Ande, Himalajo in na Kitajsko. Za vzpon na Kitajski vrh Xulian Feng smo bili s soplezalcema nominirani tudi za zlati cepin.

ZAKAJ V VISOKOGORJE?

Ljudje se odpravljajo v visokogorje iz različnih razlogov. Nekateri se želijo preizkusiti in premagati izziv, ki ga ponuja visoka gora ali težek vzpon. Drugi si želijo uživati v osupljivi lepoti in naravnih čudesih, ki jih ponuja visokogorje. Tretji se želijo umakniti od vsakodnevnega življenja in se prepustiti tišini in miru, ki ju ponuja neokrnjena narava. 

 

Poleg tega pa lahko obiskovanje visokogorja pripomore tudi k izboljšanju telesnega in duševnega zdravja. Hoja v visokogorju je zelo zahtevna fizična aktivnost, ki krepi srce, mišice in kosti. Ob tem pa spodbuja tudi razmišljanje in sproščanje, kar ima pozitiven vpliv na duševno zdravje.

Torre guarda (9 of 9)1604169681158

Pogled proti Mangartu

cof
IMG_20191026_104615
IMG_20200908_102037
IMG_20200908_113156
IMG-6f25a96c20452374b8b3144d5fb05236-V

Dolina Soče je dežela najvišjih in najmogočnejših vrhov Julijskih Alp. Iz doline se v divje gorske kotičke vzpenjajo označene planinske poti, med temi tudi pot na Triglav (2864 m), najvišji slovenski vrh.

Visokogorski svet Julijskih Alp, neokrnjena narava Triglavskega narodnega parka in osvežujoča bližina reke Soče uvrščajo destinacijo dolino Soče med najlepše pohodniške destinacije.

Triglav severna stena – Slovenska smer

Mangart – Slovenska smer

PO DNEVU V GORAH

Naše sodobno apartmajsko naselje obsega 4 objekte in ponuja 19 nadstandardnih apartmajev v katerih sta si roke podali tradicija in udobje. Naša nastanitev nudi odlične možnosti sprostitve po dnevu v gorah:

  • whirlpool in savna,
  • masaže v apartmaju,
  • najem športne opreme (vključno s pohodniškimi palicami in električnimi kolesi),
  • pomoč pri organizaciji dodatnih aktivnosti
 

Apartmaji so zasnovani s spoštovanjem do neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka in kulturne dediščine lokalnega okolja. Odlikuje jih prostornost, svetlost, skrbno izbrani naravni materiali in vrhunska oprema v sodobnem alpskem stilu.

residencesoca.si - apartmaji - apartments